Izvor: Informer
16.12.2021 u 15:48
0

VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK! Jedna tema na stolu – strašna energetska kriza koja drma Evropu

Prema našim saznanjima, sastanku će pored predsednika Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministara, prisustvovati i svi vodeći ljudi energetskog sektora u našoj zemlji. 

Cilj ovog sastanka je preduzimanje svih neophodnih koraka i mera da bi Srbija predstojeću zimu dočekala spremno, odnosno da energetski sistem u našoj zemlji funkcioniše bez potresa i da ima dovoljno struje i gasa za sve građane Srbije.

Podsetimo, usred najava meteorologa da će Evropu zadesiti jedna od najoštrijih zima poslednjih godina, Nemačka odbija da izda dozvolu za gasovod Severni tok 2, što bi moglo da izazove nesagledive posledice i uvuče Stari kontinent u rat neslućenih razmera!

Podsetimo, nemački energetski regulator Federalna agencija za mreže saopštila je da ne očekuje da će u prvoj polovini 2022. doneti odluku o sertifikaciji gasovoda Severni tok 2. To znači da postoje velike šanse da u jedmom trenutku radijatori širom Evrope ostanu hladni, što bi izazvalo nemire sa nesagledivim posledicama u Evropi. To bi, međutim, tek bio početak pakla koji preti Evropi ove zime.

Osim toga, energetska kriza zahvatila je i naš region. Ministar ekonomije Severne Makedoije Krešnik Bekteši najavio je poskupljenje cene struje za 10 odsto.

Makedonija se suočava sa skoro potpunim kolapsom svoje domaće proizvodnje energije nakon godina lošeg upravljanja i korupcije u ključnoj termoelektrani REK Bitola. Ovo je primoralo zemlju da se oslanja na izuzetno skup uvoz iz susednih zemalja.

Očekuje se da će nova cena biti određena u januaru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter