Izvor: Tanjug
13.10.2023 u 11:35
0

ZAKON DA SE UKINEMO BIO BI GAŽENJE USTAVA: DIREKTOR LUČIĆ o STALNIM PRITISCIMA na TELEKOM!!!

Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da bi se eventualnim ukidanjem prava Telekomu da proizvodi televizijski program, ta kompanija stavila u neravnopravni položaj. Lučić je, gostujući na jednoj televiziji, rekao da Telekom do sada nije hteo da u javnosti komentariše predloženi novi zakon o medijima, ali da ta kompanija jeste dala svoje primedbe.

Kako kaže, ako bi se Telekomu ukinulo pravo da proizvodi TV program, bio bi u neravnopravnom položaju na tržištu.

– Takav zakon bi bio protivustavan, jer bi jedan igrač na tržištu imao zakonske mogućnosti, a drugi ne, isključivo zbog toga što je država vlasnik dela akcija jedne kompanije – rekao je Lučić. Lučić je podsetio da u Evropi postoji 12 operatera sa manjinskim i većinskim vlasništvom države, kao na primer u Briselu, gde postoji državni operater i gde je država većinski vlasnik. Kako kaže, velike kompanije, poput Amazona, imaju projekat puštanja 4.000 satelita. Amazon će do 2027. godine biti globalni telekomunikacioni medijski provajder.

– Vidite kuda ide budućnost – telekomunikacioni operateri postaju veliki proizvođači i ponuđači sadržaja, a neko u 2023. želi da spreči Telekom da se razvija u tom pravcu – ocenio je Lučić. Direktor Telekoma naveo je da je potpuno ubeđen da će kod donošenja novog zakona o medijima, ako se bude tražila saglasnost u Briselu, da će se saglasiti o onome što je jedino moguće i transparentno, a to je da svi igrači na tržištu budu tretiranu jednako.

ALEKSANDAR ĐURĐEV ZA HAPPY TV: „Telekom Srbija“ ima nikad bolji rezultat iako je na udaru prljave kampanje tajkunskih medija! (VIDEO)

– Plasiraju se laži da radimo nezakonito. Mi smo od 2011. godine vlasnici kablovskih kanala, prvo Arene, a posle i Superstara, Juronjuza i Blumberga. Po tom zakonu smo i dobili i registrovali te kanale u Srbiji, dobili dozvolu od REM-a – izjavio je Lučić. Prema njegovim rečima, Telekom danas napadaju razni stručnjaci preko kanala koji su fiktivno registrovani u Luksemburgu da ne bi plaćali naknade za koje je, kako kaže, vrlo diskutabilno da li krše zakon i naplaćuju reklame, jer su prekogranični kanali koji po zakonu ne bi smeli da imaju prihod od toga.

– Naš glavni konkurent koji ima više od 48 odsto tržišta svakodnevno sprovodi kampanju da u novom zakonu proba da izbori da mi nemamo pravo da budemo vlasnici kanala, iako oni kao naš direktan konkurent imaju. Svima je jasno da bi takav zakon bio protivustavan – naveo je Lučić. Lučić je ocenio da se protiv Telekoma već šest godina vodi kampanja, ali da se ta kompanija uspela da pokaže jačinu i to koliki ugled ima u svetu. Kako kaže, sa njima rade najveće finansijske institucije i operateri i Telekom je pokazao da je jaka međunarodna korporacija koja zna da reši problem.

– Mi smo i na KiM rešili problem, gde je Kurtijeva administracija probala da nam ugasi kompaniju. Rešenje smo dobili 4. avgusta, računajući da su međunarodni faktori na odmoru. Mi smo uspeli da rešimo problem za mesec dana i da poništimo to rešenje – rekao je Lučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter