Izvor: BSC HAPPY
13.10.2023 u 10:46
0

ALEKSANDAR ĐURĐEV ZA HAPPY TV: „Telekom Srbija“ ima nikad bolji rezultat iako je na udaru prljave kampanje tajkunskih medija! (VIDEO)

"Telekom Srbije" je trn u oku opzicije jer je opovrgao matricu koju oni poznaju, a to je da jedno nacionalno preduzeće ne može biti uspešno i tržišno konkurentno. "Telekom" ima odlične, možda nikad bolje rezultate u svojoj istoriji, iako je pod stalnim udarima i prljavom kampanjom tajkunskih medija koji žele da preuzmu tržište, pa i samu nacionalnu kompaniju, smatra Aleksandar Đurđev predsednik Srpske lige.

Gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na Happy televiziji, Đurđev se osvrnuo na medijsku kampanju koja se poslednjih dana vodi oko usvajanja novog Zakona o javnom informisanju i medijima, a meta je najuspešnija kompanija koju Srbija ima – „Telekom“.

Tajkuni bi da preuzmu tržište

– Imao sam priliku pre neki dan da prisustvujem jednoj od javnih rasprava povodom novog Zakona o javnom informisanju i nisam primetio da je opozicija nešto preterano zainteresovana kada su upitanju instituti javne polemike i javna zagovaranja, već ih zanima samo prljava kampanja protiv svega onoga što ima prefiks, nacionalno, državno, srpsko… U tom kontekstu apsolutno mi je jasno zašto im je srpski „Telekom“ trn u oku, zato što on pokazuje i remeti jednu matricu koja je do sada vladala, a to je da jedno državno nacionalno preduzeće, po njihovoj logici ne može da bude uspešno i tržišno konkuretno. „Telekom Srbija“ je to opovrgao ima odlične rezultate možda nikad bolje u svojoj istoriji, iako je stalno pod stalnim udarima i prljavom kampanjom tajkunskih medija koji imaju za cilj, ne samo da preuzmu tržište, već i samu kompaniju – jasan je Đurđev.

„Telekom“ je stub državnosti na KiM

Prema njegovim rečima, ono što je posebno važno jeste da je „Telekom“ jedan od stubova državnosti i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

– Oni tamo funkcionišu uprkos svim napadima Kurtija i nedozvoljenim sredstvima kojima se on i njegovi kompanjoni služe ne bi li uništili „Telekom“ i onemogućili Srbima sa Kosova i Metohije da imaju jedinu direktnu vezu sa dešavanjima i informacijama u Srbiji. Ne bi me čudilo da je nekom od tajkuna, Šolaku ili možda nekom drugom, Kurti ponudio da dobiju monopol na kosovskom tržištu tako što će eliminisati „Telekom Srbije“ sa KiM. Žalosno je što određeni tajkuni u Srbiji, pre svega oni u medijima, a tu mislim i na Dragana Šolaka ne mogu da funkcionišu ni u jednom obliku biznisa, a da nije monopol – navodi predsednik Srpske lige.

VLADIMIR LUČIĆ ZA HAPPY TV: „Lično sam otišao u PRIŠTINU DA OBRANIM „TELEKOM SRBIJU“ – USPELI SMO!“

 Mediji u vlasništvu državnih kompanija – uobičajena praksa u EU

Đurđev smatra da je neverovatno da za one koji se pozivaju na uspešne prakse biznisa sa Zapada, takmičenje se sa konkurencijom u ovom slučaju s „Telekomom“ ne dolazi u obzir. Takođe, zameraju srpskoj nacionalnoj kompaniji vlasništvo nad medijima, a to je sasvim normalno i uobičajeno u zemljama Evropske unije.

– Opšte je poznato da u zemljama Evropske unije ili u razvijenim zapadnim zemljama koje nisu u EU, kao što je Švajcarska, na primer, da državne kompanije koje su dominantno u državnom vlasništvu kao što je Dojče Telekom kao što je Oranž, Austrijski telekom… imaju vlasništvo u medijima. To je jedan od alata kojim se oni bore da na tržištu budu konkurentni. To je normalna praksa poslovanja. To zna svaki građanin – navodi Đurđev.

U vreme krize opozicija agituje za Šolaka

Prema njegovim rečima, paradoksalna je situacija da, dok se dešava kriza na Kosovu i Metohiji u kojoj su likvidirani Srbi, opozicija se bavi Šolakovim poslovima i agituje da on ima monopol u telekomunikacijama. Đurđev navodi da je to isto kao kada bi opozicija u Izraelu trenutno brinula o poslovanju nekog izraelskog tajkuna i tražila da on ima monopol i određuje medijsku sliku u vreme ratnog stanja.

Dok se u svetu otvaraju žarišta, a na Balkanu javljaju ozbiljne pretnje miru, opozicija se bavi efemernim pitanjima kao što su omogućavanje još većeg bogaćenja tajkuna u sferi telekomunikacija – smatra Đurđev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter