Izvor: BLIC.RS
09.08.2023 u 16:19
0

KURTI PONOVO PROVOCIRA: Priština ODUZELA sertifikate SRPSKIM FIRMAMA na Kosovu i Metohiji

Agencija za registraciju preduzeća Kosova (ARBK) poništila je 15 sertifikata o registraciji privrednih subjekata, koji su sadržali, kako oni tvrde, ''neustavni sadržaj'', a među njima je i podružnica Telekoma Srbije na KiM, MTS d.o.o.

U saopštenju koje je izdalo Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine privremenih prištinskih institucija navodi se da je 15 privrednih društava kojima su oduzeti sertifikati prezentovalo sadržaj kao što su “Peć, Republika Srbija“, „Priština, Srbija“, „Đakovica, Republika Srbija“, „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“, „Gnjilane, Srbija“, i slično, što, navodno, predstavlja neustavan sadržaj.

Ranije je direktor Telekoma Vladimir Lučić rekao da će MTS, uprkos odluci prištinskih vlasti da ukinu tu kompaniju na Kosovu i Metohiji, nastaviti da posluje i pruža servis korisnicima.

TELEKOM NA UDARU LAŽNOG PREMIJERA: Kurti želi da se otarasi i pogasi sve srpsko, BESRAMNI POSTUPCI

On je istakao da u poslednjih nekoliko meseci, sa trenutnom vlašću u Prištini, jača pritisak prema njihovoj kompaniji, ali i da imaju dovoljno snage da se odupru pritisku i da nastave da rade na teritoriji pokrajine.

– Sve ovo što se dešava je više stvar političkog pritiska koja, kada se svede na pravni okvir, mi ćemo uspeti da se odupremo – rekao je Lučić.

On je podsetio da je kompanija MTS d.o.o. formirana na osnovu Briselskog sporazuma i „umesto da bude primer dobre primene Briselskog sporazuma, sada se krši Briselski sporazum, a vrhunac je bio papir za gašenje koji smo dobili što je potpuno apsurdno i besmisleno te smo ubeđeni da nam je greškom poslat“.

Dodao je da je u sporazumu jasno definisano njihovo poslovanje, da su sporazum vlasti u Prištini zvanično prihvatile, kao i da postoje prištinske odluke koje su upisane u registrima.

– Ne mogu da zamislim nijedan drugi scenario sem toga da će se nama prihvatiti žalba. Budite sigurni da imamo snage da se odupremo tome – istakao je Lučić i dodao da ako bi neko silom pokušao da spreči rad MTS-a na KiM, to bi značilo naknadu štete ogromnih razmera na međunarodnom sudu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter