Izvor: TANJUG
08.12.2022 u 12:54
0

ZVEZDANE STAZE STIGLE U SRBIJU! Vučić: „Rivijan najinovativnija kompanija za e-vozila“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila Rivijan na Novom Beogradu, da su „zvezdane staze“ stigle u Srbiju s obzirom da je došla jedna od najinovativnijih kompanija u svetu za e-vozila.

RIVIJAN U SRBIJI! Predsednik Vučić: „Ovo je ono za šta živim! Srećan sam kada se takve stvari dešavaju u našoj zemlji“ (FOTO)

– Danas sam prvi put osetio kako to izgleda biti Žan Lik Pikard iz Zvezdanih staza i sedeti za komandama potpuno inteligentnog vozila na električnih pogon – rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da se nada da je otvaranje tehološkog centra samo početak i prvi stadijum i da će se i proizvoditi ta električna vozila u Srbiji.

Poručio je da će država dati sve od sebe da čuva Rivijan u našoj zemlji.

– Rivijan će u naredne dve godine imati 500 zaposlenih u tehnološkom centru u Beogradu i Novom Sadu, ali verujem da je to samo početak – istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je ponosan i čestitao građanima Srbije tom uspehu.

– Srbija je danas na inovativno-tehnološkoj mapi i RND i tehničkih centara u svetu sa najinovativnijom kompanijom u svetu bljesnula punim sjajem i zato svaki građanim treba da bude ponosan – rekao je Vučić i dodao da se nada da će u narednih mesec ili dva moći da objavi još neke dobre vesti.

U svakom slučaju ovo je jedna od najlepših vesti koju smo mogli da ponudimo našim građanima, dodao je on.

– Star trek je stigao u Srbiju, ovo je veliki uspeh i pobeda za Srbiju, ali i velika pobeda i zalog za budućnost i za Rivijan – naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da je dolazak Rivijana od posebnog znaccaja za Srbiju i da smo pokazali da mozzemo da dovedemo najbolje investitore.

– Rivijan je najinovativnija kompanija u celom svetu kada su u pitanju elektriccna vozila, najboljeg iz sveta smo doveli u nassu Srbiju. Mi smo to jedini uspeli u celoj Evropi, possto imaju joss u SAD i Kanadi i niko drugi u Evropi ne mozze time da se pohvali. To je nessto za ssta zzivite, radite i borite se – naglasio je Vuccich.

On je naveo da treba da radimo na povechanju nassih kapaciteta, odliccnog Fakulteta tehnicckih nauka u Novom Sadu, ali i svih drugih, Elektrotehnicckog i Massinskog u Univerziteta u Beogradu, jer che biti potrebno joss struccnih ljudi.

Vučić je kazao da treba još brže i više da se udje u dualno obrazovanje, koje se pokazalo veoma dobro.

Kada sam ušao u ovo vozilo, nema nijedno dugme da se pritisne possto je sve na displeju ili na glasovnoj poruci, dodao je Vučić. 

– Ove godine ćemo značajno preči i možda biti i blizu 1,3 ili 1,4 milijarde dolara trgovinske razmene sa SAD, koja raste svake godine, a ove che biti za visse od 32 ili 33 odsto vecha nego u 2021. Neka je jedan deo toga zasnovan na povećanju cena, ali jedan deo svakako nije. To su dobre vesti za nas – naveo je Vučić. 

Podsetio je da američki NCR sada zapošljava više od 5.000 ljudi u Srbiji.

– Imao sam jutros neke druge sastanke, ali zvaniccni deo dana mi je pocceo razgovorom sa ambasadorom Kristoferom Hilom, mozzete da zamislite nasse teme, od Kosova do sankcija (Rusiji) i svega drugog – samo glavobolja, ali ovde vidite za šta živite i za šta se borite – naveo je Vučić. 

Zahvalio je ambasadoru Hilu na pomoći našoj zemlji i poželeo kompaniji Rivijan uspeh u poslovanju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter