Izvor: vijesti me
15.09.2023 u 11:52
0

AFERA TUNEL: Advokat Nebojša Asanović – „Ako nestane puška – zauvek nestaju i DNK tragovi ubice Duška Jovanovića“

Ukoliko nestanu predmeti u vezi izvršenja nekog krivičnog dela za koji je postupak u toku, ili je deo postupka završen, kao što je recimo postupak u vezi ubistva Duška Jovanovića to bi najjednostavnije rečeno značilo definitivan gubitak DNK tragova počinilaca krivičnih dela, rekao je za Portal RTCG Nebojša Asanović, advokat i član Komisije za praćenje istraga o napadima na novinare i imovinu medija.

To je naveo nakon što je u javnosti otvorena polemika da li je provala u depo Višeg suda u Podgorici za rezultat, između ostalog, imala i nestanak puške iz koje je u maju 2004. godine u Podgorici ubijen Duško Jovanović.

AFERA TUNEL: AdvokaT Nebojša Asanović“Ako nestane puška – zauvek nestaju i DNK tragovi ubice Duška Jovanovića“

Asanović za RTCG kaže da ako nestanu predmeti u vezi izvršenja nekog krivičnog dela za koji je postupak u toku, ili je neki deo postupka završen, to narodski rečeno znači zbogom DNK tragovima počinilaca krivičnih dela i svim tragovima koji su poznati i još nepoznati na tim predmetima.

„A što bi u krajnjem značilo i to da se od znatno do definitivno onemogućava otkrivanje, dokazivanje i procesuiranje počinilaca takvih krivičnih dela. U savremenoj kriminalistici DNK tragovi i njihovo otkrivanje postaju skoro nezamenjiv način otkrivanja i dokazivanja. Stalna tehnološka dostignuća u toj oblasti unapređuju otkrivanje takvih tragova do neslućenih razmera i omogućavaju da se savremenim tehničkim sredstvima i dostignućima otkrivaju počinioci krivičnih dela i za dela stara desetine godina, a sve to zahvaljujući predmetima u vezi krivičnih dela na kojima se otkrivaju DNK tragovi koji ranije zbog tada tehničke nesavršenosti nijesu mogli biti otkriveni. Nestankom takvih predmeta ili njihovim kontaminiranjem, namernim ili slučajnim, ta mogućnost otkrivanja počinilaca krivičnih dela preko DNK tragova gubi se zauvek“, poručio je Asanović.

Mada policijske vlasti i predstavnici Višeg suda uveravaju da je puška iz koje je pucano na Jovanovića i sada na sigurnom u Višem sudu, ministar pravde Marko Kovač rekao je da je iz sudskog depoa nestalo 19 komada vatrenog oružja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter