Izvor: dodik.net
15.09.2023 u 12:58
0

DODIK NEMA MILOSTI: „Kako da poštujem Šmita, koji pokušava da zaštiti svoj lik i nedelo…

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je potvrđivanje optužnice protiv njega od Suda BiH dobra vest.

„Optužen sam za krivično delo neizvršavanje odluka visokog predstavnika. Da bi mi sudili, moraće da dokažu da je Kristijan Šmit ono za šta se predstavlja i da može nametati zakone“, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodao je da će „morati da predoče odluku o imenovanju“ Šmita za visokog predstavnika u BiH i da javnost „vidi ko je tu odluku potpisao i na osnovu čega“.

„Ko je uputio notu ministarstvu spoljnih poslova BiH? Odakle odluke za status? Biće ovo odlična prilika da sud pokaže da li je Sud BiH ili je kvazi sud, ko zna čiji“, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, ako je Sud BiH, onda treba da postupa po zakonima koje je donela Parlamentarna skupština BiH, kao jedina ustavno ovlašćena za donošenje zakona.Sud BiH je u ponedeljak, 11. septembra, potvrdio optužnicu protiv Milorada Dodika, tereteći ga za krivično delo neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH. lasti u RS ne priznaju Šmita za visokog predstavnika, jer njegovo imenovanje nije potvrdio Savet bezbednosti UN-a, zbog protivljenja Rusije i Kine.

Takođe  on je naveo i

Zar sam ja sada lopov i kriminalac što ne poštujem lažnog visokog predstavnika, koji pokušava da zaštiti svoj lik i nedjelo, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– On je svojim stavovima jasno rekao da želi da nam otme imovinu, i takvog čovjeka  ne poštujem – naglasio je Dodik.

Dodik je ponovio da zato i ide na sud, koji jednako kao ni Šmit nema ustavni osnov.

– Zamislite kakvi su to pravnici u Tužilaštvu koji prihvataju i mimo Ustava da im neko nametne zakon koji nema legitimitet i da odlučuju na taj način – navodi Dodik.

Dodik Je juče rekao da će RS

Odbacujemo odluke Suda BiH, odbacujemo odluke Ustavnog suda BiH o državnoj imovini, odbijamo da se nametne zakon o državnoj imovini i, ako se to desi, mi ćemo odmah proglasiti nezavisnost RS“, rekao je Dodik posle sastanka sa predstavnicima institucija RS i srpskim predstavnicima u institucijama BiH.

Prema njegovim rečima, odlučeno je da se „potpuno odbacuje optužnica koja je potvrđena protiv predsednika RS i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, kao politički montirana“.

Dodik je naveo da su Tužilaštvo i Sud BiH nametnute institucije, koje deluju protiv RS i protiv ljudi iz ovog. bh. entiteta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter