Izvor: TANJUG
30.10.2023 u 16:31
0

BURNO U SKUPŠTINI CRNE GORE: „Mandić da se izjasni da li ima i državljanstvo Srbije i da li ga je stekao legalnim putem“

Pre početka sednice Skupštine Crne Gore, pozivajući se na proceduralna pitanja, šef poslaničkog kluba opozicionog DPS Andrej Nikolić zatražio je da se kandidat za predsednika Skupštine, lider NSD Andrija Mandić izjasni da li ima i srpsko državljanstvo.

U Podgorici je danas počeo nastavak prve konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsednik i potpredsednici parlamenta. Kandidat za predsednika parlamenta je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. Sednicom predsedava najstariji poslanik Milan Lekić.

PREKRETNICA U CRNOJ GORI: Sutra ključna sednica Mandić dolazi na čelo parlamenta, Spajićev ekspoze spreman

Sednica je počela sa 45 minuta zakašnjenja, a nakon osnovnih informacija o poslanicima koji su podneli ostavke, Lekić je proglasio pauzu, kako bi Državna izborna komisija odlučila o zameni poslanika koji su podneli ostavke.

„Predsedavajući, mi ovde imamo delikatnu ustavno-pravnu situaciju. Gospodin Mandić je vlasnik crnogorskog i srpskog državljanstva. Zakon Crne Gore zabranjuje dvojno državljanstvo, MUP Srbije nije dostavio izjašnjenje… Pozivam gospodina Mandića da ovde pred građanima pokaže da je njegovo srpsko državljanstvo stekao legalnim putem i da ga to ne diskvalifikuje da bude predsednik parlamenta“, rekao je.

„Sve što smo čuli ne pripada ovom momentu. Molio bih da nastavimo sa radom“, naveo je Radunović.

Skupština je prešla na dnevni red – izbor predsednika parlamenta, a obrazloženje da to bude Andrija Mandić podnosi lider DNP i poslanik ZBCG Milan Knežević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter