Izvor: KURIR
25.04.2024 u 10:23
0

DODIK OBJASNIO PAD BIH: Otkrio zbog čega SE „SISTEM SPOLJNE POLITIKE RASPAO“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se sistem spoljne politike BiH raspao, jer ambasadori iz bošnjačkog naroda glasaju po zahtevu svojih političkih partija, a ne institucija BiH, ocenivši da to pokazuje da je BiH nemoguća zemlja.

Dodik je s tim u vezi naveo primer ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije, koji je bez odluke BiH podneo rezoluciju o Srebrenici Generalnoj skupštini UN.

Predsednik Srpske je za „RT“ rekao i da se raspad sistema spoljne politike BiH ogleda i u tome da Predsedništvo BiH, koje je jedino nadležno za spoljnu politiku zemlje, nema jedinstven stav o prijemu samoproglašenog Kosova u Savet Evrope, iako BiH nije priznala tzv. Kosovo kao državu.

Dodik je upitao kako onda neko može da glasa da samoproglašeno Kosovo uđe u neku međunarodnu organizaciju.

SLAVLJE U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Duplo više glasova kandidatkinji VMRO DPMNE u odnosu na dosadašnjeg šefa države, sledi DRUGI KRUG

 

„BiH se u svemu, pa i u ovom slučaju pokazuje kao nemoguća zemlja. Kako onda možete da budete ljuti na Srbiju kada bi ona jednog dana rekla `dobro, pošto vi ne poštujete teritorijalni integritet Srbije evo i mi ne poštujemo teritorijalni integritet BiH i podržavamo nezavisnost Republike Srpske`. Kako bi oni reagovali, šta bi uradili?“, upitao je Dodik, navodeći da bi onda zavladala opšta histerija.

Sve to, ocenio je Dodik, govori da nema ni unutrašnjeg, ni regionalnog i ni globalnog pitanja oko koga u BiH ne postoje „dramatične i definitivne razlike“.

„To je sad stvar BiH i njenog minimalnog dostojanstva i kontinuiteta, ali se sistem spoljne politike BiH raspao – ne postoji. Imate ambasadore po svetu, muslimane, koji glasaju kako kaže njihova politička partija, a ne organi BiH i to govori da se sve raspalo“, rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter