Izvor: Kurir.rs
15.12.2023 u 18:47
0

HRVATSKI POLICAJACI ZLOSTAVLJALI KOLEGU SRPSKE NACIONALNOSTI: Brutalno ga vređali

Četvorici policajaca Interventne brigade u Hrvatskoj preti zatvor jer su na radnom mestu zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti vređajući njega i roditelje.

Prema optužnici, interventni policajci Ivan (50), Josip (48), Mario (39) i Danijel (32) zlostavljali su kolegu „na radnom mestu, tokom radnog vremena te obavljanja radnih zadataka, motivisani mržnjom prema osobama srpske nacionalnosti“.

„Učestalo su vređali kolegu, njegovu majku, a sve na način da su aludirali na seksualne odnose s majkom oštećenog u verbalnim vređanjima, kao i verbalnim vređanjima njegove porodice, a za koju su znali da je druge nacionalnosti, odnosno da je dedin kolega srpske nacionalnosti.

DRAMA U ZAGREBU: Osnovac mahao pištoljem

Ponižavanje je trajalo nekoliko godina, pa je dovelo do toga da se kod oštećenog u međuvremenu razvio psihički poremećaj u vidu dijagnostikovanog poremećaja prilagođavanja koji je uticao na njegovu sposobnost na radnom mestu interventnog policajca“, navode tužioci.

Tužioci su čak naveli i brutalne uvrede na račun majke oštećenog policajca, kome je, kako je navedeno, vređan i deda.

Ivan mu je čak i otvoreno pretio: „Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiju, dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941! Znaš, ono NDH i tako to“… U istom su tonu vređali i njegovog dedu.

Zlostavljanog je policajca posebno pogodilo to što je Mario bio zapovjednik interventnog odjeljenja, a Danijel vođa interventne grupe, dakle na rukovodećim položajima, ali su i oni sudjelovali u njegovu višegodišnjem zlostavljanju na radnom mjestu.

Sporne poruke

Tužioci za Ivana traže 18 meseci zatvora, a za Josipa, Marija i Danijela po 14. Sva četvorica su i dalje interventni policajci zaposleni u MUP, naglašava se u optužnici.

Svi su tokom istrage poricali ono za što se terete. Tvrde da to nije tačno. Ali, na pitanja nisu hteli da odgovaraju. Terete ih, međutim, poruke koje su razmenjivali u zajedničkoj „WhatsApp“ grupi kojima su vređali kolegu i njegovu majku, te detaljan iskaz oštećenog.

Osim toga, pribavljena je opsežna medicinska dokumentacija koja je takođe potvrdila navode oštećenog policajca. Na kraju, zlostavljači su i disciplinski odgovarali zbog poruka koje su kolegi upućivali na „WhatsApp“-u.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter