Izvor: Alo.rs
15.12.2023 u 19:13
0

LOŠE VESTI ZA HRVATSKU IZ EVROPSKE KOMISIJE: Upozorenje stiglo za još tri države

Francuska je u riziku da prekrši fiskalne smernice Evropske unije, što se odnosi i na Finsku, Hrvatsku i Belgiju, navodi se u najnovijem izveštaju Evropske komisije (EK) o nacionalnim budžetima zemalja evrozone za 2024. godinu.

EK takođe smatra da se Nemačka i Italija ne pridržavaju ovih pravila u potpunosti.

Prema mišljenju EK, Vlada Francuske treba da kontroliše rast potrošnje i postepeno ukida mere energetske podrške, a ovo drugo važi i za Nemačku.

U izveštaj o nemačkoj ekonomiji nije uključena prošlonedeljna presuda Ustavnog suda u Nemačkoj na osnovu koje je tamošnje ministarstvo finansija po hitnom postupku zamrzlo dalju potrošnju.

HRVATSKI POLICAJACI ZLOSTAVLJALI KOLEGU SRPSKE NACIONALNOSTI: Brutalno ga vređali

Italija treba da iskoristi ušteđevinu da konsoliduje svoje finansije umesto da nadalje stimuliše javnu potrošnju, navodi se u izveštaju EK.

Nijedan budžet članica evrozone za 2024. godinu ne predstavlja „ozbiljan rizik“ za fiskalna pravila EU, zaključuje Evropska komisija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter