Izvor: TANJUG
15.10.2023 u 17:16
0

„IDEM DA BRANIM SRPSKU“: Dodik pred sutrašnje ročište poručio da je Sud u Sarajevu inkvizicija za Srbe!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će sutra da ide na sudsko ročište u Sarajevo da brani RS, jer, kako kaže, nema pravo da se povuče, i smatra da je to prilika da se „Srpska oslobodi Sarajeva i BiH“.

Idem tamo da branim RS, a moja sudbina je manje važna i na tu temu ću imati nešto da kažem, biću u prilici, verovatno, jednog dana. Sutra očekujem potpunu degradaciju prava, Ustava BiH, svega što ima smisla u ovom procesu. RS će veoma jasno i odlučno odgovoriti na ovu farsu. Mi ćemo sprovesti nekoliko važnih aktivnosti u tom pogledu i smatram da je ovo prilika da se RS oslobodi Sarajeva i BiH – rekao je Dodik za Srnu.

On je kazao da će se sutra braniti kao predsednik RS, a ne kao Milorad Dodik.

– Predsednik RS ide na to namešteno suđenje u Sud da pokaže koliko je ono antiustavno i antipravano, koliko je ono muslimansko i antisrpsko, i koliko je taj sud mesto za šikaniranje Srba i njihov politički progon. Sud je neprijateljsko mesto za Srbe i za to je i napravljen – ocenio je Dodik.

On je podsetio da je pozvan nakon odluke tužilaštva, koje je podnelo „nerazumljivu optužnicu koja inkriminiše delo koje ne postoji“. –

Pojaviću se na tom ročištu. Moj motiv je isključivo da upotpunim taj cirkus koji ima svoju genezu od američkog ambasadora Majkla Marfija preko neizabranog stranca Kristijana Šmita, pa preko muslimana tužioca do muslimana sudije (Jasmina Ćosić Dedović), koji bi trebao navodno da bude objektivan vršilac pravde i prava jednako onako kao što je bio ‘objektivan’ kada je branila Nasera Orića za egzaktna krivična dela ratni zločin – istakao je Dodik.

MARFI JE OBIČAN LAŽOV, SMUTLJIVAC I MANIPULATOR, TAKAV „PRIJATELJ“ NAM NE TREBA: DODIK udario na AMERIČKOG AMBASADORA!!!

On je ocenio da je Dedovićeva ostrašćeni srbomrzac, željna osvete i da je čekala svoju priliku da pokaže da godine „usavršavanja u pravu“ nisu bile uzalud, jer je konačno stranac nametnuo zakon, a ona ga je zgrabila da po njemu sudi i pokaže svoje „vrhunsko pravničko znanje“.

Dodik je naveo da je Dedovićeva „deo udružene kriminalne grupe, dokazani antipravnik i antisudija, musliman osvetničkih nagona“ i ne bira povod i razlog za osvetu prema Srbima, što se pokazalo kada je oslobađala Orića od zločina koje je počinio kada je ubio sudiju i kada je komandovao jedinicima koje su malom Slobodanu Stojanoviću rasporile utrobu, a ona smatrala da je to vrhunsko delo i da treba to da zaštiti.

Ona je, zajedno sa Šmitom, Marfijem i engleskim klovn-ambasadorom, egzekutor ove kriminalne grupe, a sud u Sarajevu je Frankeštajn, inkvizicija prema Srbima, izmišljeni sud koji ni po Ustavu BiH nema osnova da postoji, ali postoji. Džaba pravo i slovo prava, važno je šta kaže američki ambasador, neizabrani stranac i poltroni muslimani koji to prihvataju da bi se obračunali sa RS – rekao je Dodik.

On je dodao da „frustrirani i beskarakterni američki ambasador Marfi misli da svi mi treba da se tresemo i samo da izvršavamo njegove naloge“.

– On mene optužuje čak za neku vrstu korupcije, dok u SAD pretresaju kuću predsednika Džozefa Bajdena, tražeći dokaze o korupciji koju je izvršila njegova porodica primajući novac iz Ukrajine. Kažu da je najgora vrsta krivičnog dela primanje mita od druge Vlade u SAD. To je trenutno najpoznatija afera u Americi. I onda dođe Marfi i nama drži predavanje o korupciji i kaže – eto Dodik je u korupciji. A Dodik ide na sud zato što ne poštuje nedelo Marfija i Šmita – kazao je predsedbika RS.

Dodik je istakao i da BiH nije država zato što nema imovinu i neće je ni imati, jer predstavnici Srpske nikada neće glasati za to, što, prema njegovim rečima, nervira američkog ambasadora Majkla Marfija, koji javno zagovara da Srpskoj imovina bude oteta. Predsednik RS je naglasio da u Srpskoj po pitanju imovine postoji apsolutno jedinstvo, a da se Marfi lažno predstavlja da je dobrotvorac za Srpsku, dok javno zagovara da imovina Srpske bude prenesena na nivo BiH.

Zamislite koliko morate biti bezočni u lažima i pokvareni u karakteru da bi poručili Srbima u Republici Srpskoj, u BiH, da im želite dobro, a sa druge strane, želite da im otmete imovinu kao osnovu postojanja svake države, pa i RS – poručio je Dodik.

On je ukazao na to da je Marfi onaj koji pokušava da nametne neke narative i da govori o tome šta treba da radi Vlada Federacije BiH, šta treba da rade političari.

Čak je u poslednjim istupima 15 puta pomenuo mene, pominjući me kao, po njemu glavnog krivca, zašto neke stvari ne idu“, rekao je Dodik. Ocenio je da „umišljeni Marfi“, svojim delovanjem doprinosi tome da SAD „omrznu svakome ko ovde pokušava da bilo šta radi“. Dodik smatra da je Marfi stalno ponavlja laži. „SAD, otkad postoji BiH i diplomatski odnosi, nisu imale goreg i nesposobnijeg ambasadora u BiH. To kažu čak i njegove kolege s kojima sam imao priliku da pričam u Sarajevu poslednjih godina, koji kažu da im se popeo na vrh glave i da jedva čekaju da ode odavde. A, tek koliko se nama popeo! – rekao je Dodik. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter