Izvor: BSC HAPPY/SKOPJE1
06.12.2023 u 19:46
0

IZRUČENJE VANJINOG UBICE ZA TRI MESECA: Makedonske vlasti sve pripremile, sada je Turska na potezu

Izručenje Ljupča Palevskog-Palča moglo bi da bude obavljeno za tri meseca. Ovo je ocena, ako se uzmu u obzir procedure u Turskoj, kao i način odlučivanja. Praksa Ministarstva pravde pokazuje da do sada nije poznat slučaj da Turska odbije da Makedoniji izruči lice osumnjičeno za zločin ili osuđenog zločinca.

Institucije Severne Makedonije potvrdile su da je dokumentacija prikupljena i da će biti poslata nakon što bude prevedena na turski jezik. Onda je na redu Turska. Postoje dva filtera. Najpre odlučuje Sud za teška krivična dela, a potom Ministarski savet na zahtev Ministarstva pravde.

SASLUŠANJE DVE OSOBE JOŠ TRAJE: Manev prvo tvrdio da nije ubio Vanju, sada satima daje iskaz u tužilaštvu

Ako sud odobri, Palčo može da se žali. Proces se nastavlja u Veću ministara. Međutim, ne ceni se samo Palčeva odgovornost u slučajevima otmice i ubistva Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, tako da je izručen, već i politički deo. Ako kaže da ga gone zato što je politički disident, to će razmotriti turske vlasti.

Makedonija i Turska imaju bilateralni sporazum.

Palčo je uhapšen na autoputu u Turskoj. Dok je bio tamo kontaktirao je ljude iz Makedonije. Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, u interesu istrage, nije otkrio s kim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter