Izvor: KURIR
04.03.2024 u 18:17
0

KOMŠIJE ĆE NA NEPLANIRANE IZBORE: Vrh HDZ-a doneo odluku, hitno se raspušta Sabor, Plenković OTKRIO DETALJE

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u ponedeljak da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. marta nakon čega će biti raspisani parlamentarni izbori.

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u ponedeljak da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. marta nakon čega će biti raspisani parlamentarni izbori.

Predsednik Zoran Milanović nakon toga treba da raspiše izbore u roku od 30 do 60 dana što znači da će građani uzaći na birališta u aprilu ili maju.

Plenković je nakon sednice Predsedništva HDZ-a potvrdio da su donete tri važne odluke.

– Prva strateška odluka je da će se izbori za Sabor održati pre izbora za Evropski parlement. Druga odluka je da će ovo biti poslednja sednica Sabora pre raspuštanja, a treća da će Sabor HDZ-a biti održan 17. marta u dvorani Lisinski – rekao je Plenković.

AUTOBUS PUN DECE SLETEO SA PUTA: Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

 

Hrvatski premijer je najavio da će biti nosilac izborne liste u 1. jedinici dok će u 2. to biti predsednik Sabora Gordan Jandroković.

Plenković je dodao da su koalicioni partneri podržali odluke.

– Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih kao parlamentarna većina, a posebno s obzirom na sjajnu saradnju koju smo ostvarili i u našem drugom mandatu – dodao je Plenković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter