Izvor: Blic.rs
22.12.2020 u 08:04
0

KORONA NE JENJAVA: U Domu penzionera Banjaluka ZARAŽENA TREĆINA KORISNIKA, 12 na lečenju

U Domu penzionera Banjaluka se u izolaciji zbog korona virusa nalazi 31 korisnik, dok je na bolničkom lečenju 12 osoba.

Jedan devedesetogodišnji stanar je preminuo u UKC. On je pored covida – 19 imao i druga hronična obolenja, potvrdili su juče za Srpskainfo u ovoj ustanovi.

– Za korisnike na lečenju se može reći da su relativno stabilnog stanja, a razlog za optimizam nam daje činjenica da su do sada sa bolničkog lečenja otpuštene dve osobe. Svi korisnici u izolaciji su trenutno stabilnog stanja. Ipak, imajući u vidu da se radi o osobama starije životne dobi, njihovo stanje se pažljivo posmatra i u slučaju bilo kakvog pogoršanja biće kontaktirane nadležne medicinske službe – rekli su u Domu penzionera.

Testiranja su prošle sedmice pokazala da je u Domu zaraženo 48 korisnika, što je skoro trećina.

Od virusa korona obolelo je bilo i sedam radnika. Saznanje da je u Domu buknula zaraza zabrinulo je javnost, a zvaničnu informaciju o epidemiološkoj situaciji, ova ustanova saopštila je tek nakon novinarskih upita.

NAJVAŽNIJE DANAS

LAKŠE ĆEMO DA SE ODBRANIMO OD KORONE NEGO OD NEPRIJATELJA! Veliku snagu mi daju studenti koji su svesni da su Srbi!

VIŠE OD POLA MILIONA LJUDI PRIMILO VAKCINU U UK!

SUDBINA! LOVAC SA SUPRUGOM I DRUGOM UŠAO U KOLIBU GDE SU BILI MILICA I STEFAN: Njihovoj sreći nije bilo kraja (FOTO)

MINISTAR MALI SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Održan prvi sastanak radne grupe za realizaciju beogradskog metroa, evo kada će početi radovi (FOTO)

Prvi oboleli od virusa korona u Domu registrovan je 27. novembra. Od tada je, nažalost, preminulo šest korisnika pozitivnih na virus koji su bili i hronični bolesnici.

– Trenutno imamo šest radnika pozitivnih na korona virus i jednog u izolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom. U poslednjem testiranju imali smo jednog novozaraženog, ali ono što je dobro je da imamo i tri oporavljena radnika. Čekamo rezultate retestiranja još jednog radnika za kojeg očekujemo da bi mogao izaći iz izolacije. Svi zaraženi radnici imaju lakše simptome – rekli su iz banjalučkog Doma penzionera.

Funkcionisanje Doma, napominju, odvija se u otežanim uslovima, ali zahvaljujući velikoj angažovanosti svih zaposlenih, funkcionišu svi sistemi i službe. Očekuju da će se uskoro situacija dodatno stabilizovati.

Službe Doma zdravlja, Instituta za javno zdravstvo RS, kao i Republička Inspekcija kontrolisali su prošle sedmice situaciju u Domu penzionera Banjaluka.

– Za sad smo dobili zapisnik Zdravstvene inspekcije i u njemu nisu uočene nepravilnosti u sprovođenju mera – rekli su iz ove ustanove za stare.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Higijensko-epidemiološka služba Dom zdravlja Banjaluka testirala je 155 korisnika i 53 radnika Doma penzionera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter