Izvor: happy BSC Portal/Tanjug
20.11.2023 u 22:42
0

KOVAČEVSKI: „Izbori bi mogli da se održe u maju, ali i dalje pregovaramo“

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je danas da bi redovni parlamentarni izbori mogli da budu održani u maju sledeće godine, ali je dodao da i dalje traju pregovori sa koalicionim partnerima.

– Verujem da bi izbori mogli da se organizuju u maju, u njihovom redovnom terminu – rekao je Kovačevski, prenosi list „Nova Makedonija“.

On je dodao da su trenutno u toku razgovori o finalizaciji zakona o izborima i uključivanju svih predloga OEBS-a.

– Zakon je u najvećoj meri završen i vrlo brzo će se naći na sednici vlade, kao i na sednici parlamenta – naveo je makedonski premijer.

Kovačevski je naglasio da njegov Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) ima jasan koalicioni sporazum sa albanskom strankom Demokratska unija za integraciju (DUI).

– Sporazum je objavljen 2020. godine. Sada se razgovara o modalitetima. CIlj je da se formira evropske koalicija – poručio je Kovačevski.

DONETA ODLIKA: Spajić potpisao sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva

Dodao je da je prilikom formiranja koalicije ključno deliti „zajedničke vrednosti koje se odnose pre svega na viziju modernog društva i moderne države sa ekonomskim prosperitetom, socijalnom pravdom i demokratijom na najvišem nivou, slobodom medija i vladavinom zakona“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter