Izvor: Tanjug
26.08.2021 u 07:06
0

Krivokapić podneo krivičnu prijavu protiv Veljovića!

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, kao što je i najavio, podneo je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv savetnika crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Krivokapić je u obrazloženju krivične prijave, u koju su Vijesti imale uvid, naveo da je Veljović javno pozvao i apelovao na službenike policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je, kako je naveo, izvršio krivično delo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore.

VAŽNO:

NAJNOVIJA VEST: Napustio nas je Milan Lane Gutović, preminuo nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje

PONOS SRBIJE! Prve medalje za vojne vozače na Međunarodnim vojnim igrama

IVANOVIĆ ZA „TELEMASTER“: Velika je potražnja za srpskim organskim proizvodima u svetu-NUŽNA EDUKACIJA PROIZVOĐAČA I POTROŠAČA

VUČIĆ: Todosijević je osuđen zbog istine, presuda je brutalno kršenje prava

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu pritvor, a zatim da tužilaštvo u roku od 30 dana sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog dela.

Krivokapić je u utorak najavio da će kao građanin podneti krivičnu prijavu protiv Vlejovića.

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je „sveta dužnost i obaveza“ svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Povod za ovaj Veljovićev poziv pripadnicima policije na neposlušnost je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra.

Povodom ovog teksta Veljović je saslušan u Tužilaštvu, gde je rekao da je to njegov lični stav.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter