Izvor: Tanjug
30.12.2023 u 21:55
0

„NISAM IRACIONALAN ZNAM ŠTA RADIM“: Dodik za AP najavio da će nastaviti da slabi BIH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u intervjuu agenciji Asošijeted pres da će nastaviti da slabi Bosnu i Hercegovinu do tačke u kojoj će se ona raspasti, uprkos najavi Sjedinjenih Američkih Država da će sprečiti takav ishod.

„Nisam iracionalan i znam da će odgovor Amerike biti upotreba sile, ali nemam razloga da se plašim i da zbog toga žrtvujem srpske nacionalne interese“, rekao je Dodik.

On je istakao da će svaki pokušaj međunarodne intervencije u cilju jačanja zajedničkih, multietničkih institucija Bosne i Hercegovine biti dočekan odlukom bosanskih Srba da vrate zemlju u stanje razjedinjenosti i nefunkcionisanja, u kojem je bila na kraju brutalnog međuetničkog rata devedesetih godina.

POLCAJCI IZ KAVAČKOG KLANA ROVARILI: Bezbednjak naredio da se u Pljevljima crtaju srpski grafiti posle poraza Mila Đukanovića na izborima

„Zbog toga što zapadne demokratije neće biti saglasne s tim, u sledećoj fazi bićemo primorani da zbog njihove reakcije proglasimo punu nezavisnost“, kazao je Dodik.

Predsednik RS je ukazao da je kod Srba jasna sve veća spoznaja da su godine i decenije pred nama godine i decenije srpskog nacionalnog ujedinjenja.

„Brisel koristi obećanje o pristupanju EU kao oruđe za unitarizaciju Bosne. Naša politika je, u principu, da i dalje da želimo u Uniju, ali mi više ne mislimo da nam je to jedina opcija”, kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Evropska unija je „dokazala da je sposobna da radi protiv svojih interesa“ kada je stala na stranu Vašingtona, a protiv Moskve, čim je počela ruska invazija na Ukrajinu.

„Svidelo se to Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji ili ne, mi ćemo administrativnu granicu između dva bosanskohercegovačka entiteta pretvoriti u našu nacionalnu granicu”, poručio je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter