Izvor: KURIR.RS
15.09.2023 u 22:28
0

NOVI DETALJI PROVALE U DEPO PODGORIČKOG SUDA: Osim pištolja, ukradeni i dokazi iz više predmeta

Predsedik Vlade Dritan Abazović saopštio je danas da aktivnosti Uprave policije (UP), Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva daju dobre rezultate i da očekuje da se slučaj provale u depo Višeg suda u Podgorici u veoma kratkom roku reši.

On je to rekao posle sednice Veća za nacionalnu bezbednost i dodao da su se obavezali da ne govore o detaljima i dokazima koji su im prezentovani tokom sednice. Abazović nije želio da precizira odakle su oni koji su obili depo Višeg suda.

„Iz sata u sat se menja situacija u našu korist“, kazao je on.

Kako je saopštio ministar pravde, Marko Kovač, iz depoa Višeg suda u Podgorici ukradeno je 19 komada vatrenog oružja iz raznih predmeta.

Osim pištolja ukradeni su i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Kako su Vijesti nezvanično saznale, slučaj protiv visokorangiranog člana kavačkog klana Slobodana Kašćelana posebno je interesovao one koji su kopali tunel.

Istražitelji su pronašli ispreturane spise nekoliko predmeta, a naročito jednog u kom je okrivljen Kašćelan, a dron koji je deo dokaznog materijala, nađen je van kese u kojoj se nalazio – rekao je sagovornik iz istrage.

SKANDAL TUNEL- CRNA GORA: Depou su bili dokazi o ubistvu Duška Jovanovića, depo Višeg suda i hodnik kroz koji vodi nisu obezbeđeni video – nadzorom!

Kako crnogorski mediji tvrde, dron koji je „izleteo“ iz kese, pominje se u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva protiv Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana i još 14 osoba zbog planiranja ubistva sada pokojnog vođe škaljarskog klana, Jovice Vukotića i Jovana Jovanovića. Prema dokazima plan im je bio da Jovicu Vukotića likvidiraju dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu.

Da je neko preturao dokaze, otkriveno je 11. septembra ujutro. Uprkos tome, službenici Višeg suda tek su nakon 20-ak sati ustanovili da su lopovi prokopali rupu na zidu te prostorije, a od nje i tunel do stana u zgradi naspram sudske, u Njegoševoj ulici.

Abazović je istakao je da ne želi da dovodi javnost u zabludu niti da bilo koga optužuje, ali da lično on nikada ne bi elimnisao mogućnost da se prikriju nalogodavci ubistva Duška Jovanovića.

„Nemamo informaciju da je puška nestala, ali želimo da se veštačenje radi iznova. Ne samo puške, već svega u tom predmetu“, rekao je Abazović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter