Izvor: Kurir.rs
26.09.2023 u 09:35
0

OGLASILA SE MAJKA PREMINULE BEBE OD 2 DANA: Mazila sam joj nožice, bila je živahna…

Beba stara dva dana preminula je sinoć u nikšićkoj bolnici, saopšteno je iz policije.

– Odeljenje bezbednosti Nikšić u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom preduzima mere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt. Naložena je obdukcija. Saslušano je više medicinskog osoblja – kazali su iz policije.

U slučaju preminule bebe došlo je do iznenadne smrti.

Danas obdukcija

– Pored bebe je bila negovateljica, odmah se stvorio tim lekara, ali nažalost nije se moglo pristupiti reanimaciji. Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, procedura je u toku, a nalaz obdukcije će dati uzrok smrti – saopštio je Pobjedi izvor nezvanično.

Direktorka nikšićke Opšte bolnice Dušanka Milatović Perović potvrdila je Portalu RTNK da je beba preminula sinoć i da je slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu te da je procedura u toku.

– Beba je prestala da diše, mi tu ne možemo ništa tvrditi šta je uzrok dok ne dođu rezultati obdukcije koja će biti obavljena danas – kazala je Milatović Perović.

Oglasila se majka preminule bebe

Majka bebe koja je preminula u nikšićkoj bolnici, Darija (Delibašić) Blagojević, tvrdi da je sa njenom kćerkicom do juče sve bilo u redu, da joj je tokom vizite rečeno da je beba dobila žuticu i da je nakon toga stavljena na fototerapiju.

– Rekli su da beba ima povećan CRP 12 i da zbog toga mora da primi antibiotik. Nisu mi rekli koji antibiotik je u pitanju. Bila sam kod nje desetak minuta, mazila joj nožice. Beba je bila živahna. Rekli su mi da ostavim flašicu i oko 21.30 časova je došla negovateljica i rekla mi da je beba skoro sve pojela, da su prezadovoljni i da joj se žutica povlači. Petnaest minuta kasnije čujem alarm i čujem da zovu negovateljicu koja je bila u prostoriji za osoblje, to je na jednoj strani hodnika, a moja beba je bila na drugoj strani – kaže ona i dodaje:

– Nju su zvali jer su čuli alarm, a ne jer je neko video da se nešto dešava. Počela je da trči, čula sam da se nešto dešava, liftovi su išli gore dole, čitava bolnica je bila na nogama. Imali sam neki predosećaj da se radi o Iskri, jer su sve bebe bile s majkama, samo je ona bila tamo.

Suprugu rečeno da beba nije bila zdrava

Tvrdi da jedno vreme nikoga od medicinskog osoblja nije bilo na spratu, da kada je konačno našla babicu ništa nije htela da joj kaže, dok se nisu pojavile dve medicinske sestre, od kojih je jedna plakala.

– Povele su me u neku prostoriju, bio je tu lekar koji je bio dežurni, moja doktorica Milica Glušac koja me porađala i kojoj sam zahvalna za sve što je za mene uradila. I njoj i babici Željki Marojević. Doktorica je došla sinoć od kuće da bude uz mene. Pedijatrica, koja je pripravnica, rekla mi je da je sve sa bebom bilo u najboljem redu, da je imala malo povećan CRP ali da se od toga ne umire, da ne znaju šta se desilo s njom i da će obdukcija da pokaže uzrok – ispričala je Darija.

Ubrzo je stigao suprug kome je druga doktorica kazala da beba nije bila zdrava jer je rođena sa 2.850 grama.

Porodici rečeno da će nalaz biti gotov za dvadesetak dana

– Svi znamo da beba može da se rodi sa 700 grama i da živi. Ja sam imala 2.400 grama kad sam se rodila pa sam živa i zdrava. Da je beba imala bilo kakav problem što se tiče kilaže, bila bi u inkubatoru, ne bi bila kod mene. Da rodim još deset ni jedna mi neće biti ona, niti nju može bilo koja druga beba da vrati – jecajući kazala je majka preminule bebe.

Tužilaštvo je zahtevalo obdukciju, a porodici je rečeno da će nalaz biti gotov za dvadesetak dana.

– Rekli su mi da su dva sata pokušali da je reanimiraju. Nije bila negovateljica pored nje, jer sam čula kad je trčala iz sobe gde boravi osoblje. Patolog je rekao da možda obdukcija neće pokazati uzrok smrti. Moje mišljenje je da je pojela to mleko koje sam joj dala i da nije adekvatno izbacila višak. Ovo mi je klasično zataškavanje. Nju neće ništa vratiti, ali nećemo odustati dok ne saznamo uzrok smrti – poručila je Darija.

Rečeno joj je, kaže, da pripremi mleko za bebu, što je i uradila, jer je beba oko 21 čas trebala da jede.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter