Izvor: KURIR.RS
26.09.2023 u 10:16
0

DRAMA NA JADRANSKOM MORU: Brod pun turista se nasukao, visoki talasi napravili haos (VIDEO)

Turistički brod sa 38 putnika nasukao se juče na stenu Vela Sika kod Lopara, na ostrvu Rab u Hrvatskoj.

Brod je prevozio američke i belgijske turiste. Dobili smo dojavu da se brod nasukao u 9.36 sati, javila nam se Lučka uprava jer imamo vatrogasni brod. Bilo je jako nevreme i uslovi za približavanje brodu su bili gotovo nemogući – rekli su spasioci.

NOVI DETALJI AFERE „TUNEL“: Kopači iz Crne Gore pobegli autobusom u Sarajevo

Oni su ipak isplovili u 10.36, ali je zbog velikih talasa spasavanje bilo izuzetno teško.

– Kako je brod bio nasukan na stenu, bilo je dosta plitko i morali smo paziti da se ne nasukamo – rekao je komandir spasilaca iz Lopara Stanislav Franelić.

– U 13.00 časova preveli smo svih 38 putnika u Lopar i smestili ih u Vatrogasni dom Lopar. Tamo smo za njih organizovali osveženje i smeštaj u hotel – dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter