Izvor: Kurir.rs/Index.hr
26.09.2023 u 13:48
0

PO DEVOJČICU (6) NIKO DOŠAO U VRTIĆ: Vaspitačice plakale od nemoći, nije je hteo 31 dom i usvojitelji – ovo je EPILOG

Javnost u Hrvatskoj zgrozila je priča o devojčici (6) po koju niko nije došao u vrtić, a potom su je odbili 31 dom i svi udomitelji, a smeštaj joj je pronađen tek nakon dramatičnog apela psihologa Valerije Kanđere.

Sajt Indeks navodi da je Kanđera, koja ima višedecenijsko iskustvo u zagrebačkom centru za socijalnu zaštitu, taj apel objavila juče na Fejsbuku.

– Devojčica 6 i pol godina. Lice porculanski glatko, okrugle smeđe oči umiljate mace s najdužim trepavicama na svetu, kikice omotane ružičastim gumicama i osmeh koji ne silazi s lica. Ministre, potreban je hitni, hitni smeštaj ove predivne devojčice! – napisala je Kanđera.

Ona je dodala da 31 ustanova u Hrvatskoj nije želela da primi devojčicu na smeštaj.

– Kada smo je preuzeli iz dečjeg vrtića specijalizovanog za decu sa smetnjama u razvoju, vaspitačica je plakala od nemoći, a moja socijalna radnica i ja potiskivale smo suze – navedeno je u postu.

Kanđera je devojčicu dovela u svoju kancelariju u Hrvatskom zavodu za socijalnu zaštitu.

– Koji je promenio ime pa više nije Centar. Ali, koji je centralizovao sve što se moglo centralizovati bez smisla i logike. Evo, to je reformisano. Ali, nema smeštaja za djevojčicu koja se upravo glasno smeje u mojoj kancelariji koju delim s još dva psihologa. Radno vreme nam je do 15.30. Gde ćemo onda s prelepom djevojčicom koju sudbina nije mazila, a sistem se bahato igra s njom – napisala je ona.

Navodi se da je sinoć održana konferencija za medije u hrvatskom Ministarstvu rada na kojoj je objavljeno da je devojčica zbrinuta u Centru Slave Raškaj i da je dobro.

Tatjana Štritof, privremena direktorka Hrvatskog zavoda za socijalni rad, rekla je da je reč o djevojčici koja je do sada bila zbrinuta u široj porodici i demantovala medijske navode da je za devojčicu smeštaj tražen poslednjih pet dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter