Izvor: rt
02.09.2023 u 12:55
12

Otkrijte zašto Dodika brani 130 advokata iz 15 zemalja i saznajte o čemu se radi na Petronijevićevoj listi

Na spisku pravnika koji žele da brane Dodika su advokati Toma Fila i Branko Lukić, kao i Marko Sladojević iz Slovenije

Advokat Goran Petronijević tvrdi da je 130 advokata iz 15 država do sada podržalo formiranje saveta za odbranu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, protiv koga je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog nesprovođenja odluka Kristijana Šmita.

 

Petronijević je naveo da nema dana da se ne javi neko ko je zainteresovan da bude član tima za odbranu Dodika.

-Zaključiću spisak u narednih 15 dana i biće veoma dugačak. Osim pravnika, imamo spisak istoričara i političara. Podelićemo tim na sekcije i svaka će se na svoj način baviti ovim problemom“, rekao je Petronijević, koji je pokretač inicijative za formiranje ovog saveta.

On je objasnio da postoji i opcija da se Šmit pravno goni i u Nemačkoj.

-Sadašnja globalistička Nemačka pod kontrolom SAD neće još dugo opstati i konačno će krenuti putem suverenizma, a tog trenutka ljudi poput Šmita biće prvi na listi sankcionisanih“, rekao je Petronijević za „Večernje novosti“.

Prema njegovim rečima, na spisku pravnika koji žele da brane Dodika su advokati Toma Fila i Branko Lukić, kao i Marko Sladojević iz Slovenije.

I bivši dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci Vitomir Popović potvrdio je da je na raspolaganju za pravnu pomoć timu za odbranu Dodika. On je ocenio da optužnica protiv Dodika govori o opštem stanju u BiH i pokazuje da su ratne bošnjačke obaveštajne strukture ubačene u pravosudne strukture, gde su nastavile da rade po receptu devedesetih godina prošlog veka.

Oni pokušavaju da nanesu štetu Srpskoj gde god mogu i sprovode politiku kojoj se Srpska suprotstavila devedesetih godina prošlog veka-, rekao je Popović za „Večernje novosti“. On smatra da savet za odbranu predsednika Srpske, pre svega, treba da pokrene krivični postupak protiv Šmita u Nemačkoj, gde ga treba goniti za naknadu štete, jer on tamo ima boravište.

-Treba ga udariti pravno sa svih strana, a Nemačka je ključ. Moramo biti u ofanzivi-, rekao je Popović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

12 thoughts on “Otkrijte zašto Dodika brani 130 advokata iz 15 zemalja i saznajte o čemu se radi na Petronijevićevoj listi”

  1. Sto tako niste oformili tim kad je po SDSa smjenjeno..zabranjeno itd..i Nikolu su tako isto smjenili pa je Dodik likovo..5 dana castio po Bakincima i Laktasima kad je dosao s tenkom na vlast u RS…uz pomic istog tog visokog prestavnika i NATO saveza

    11
    0
    Odgovori
  2. Treba Seselja da angazuje i da se plate Engleski i Americki advokti i da se unisti ovaj nakaradni sistem kao i frankestajn drzava Bih koja nema veze sa realnoscu!
    Zivjela Republika Srpska, zivjeo predsednik Dodik.

    5
    10
    Odgovori
  3. Zasto tako niste branili Poplasena. Bas ste me razocarali, ovo vam nije trebalo. Narod ovde jedva ceka da Dodik ode sa vlasti. Ima dvojno drzavljanstvo, pa neka vama bude predsjednik, nama takav ne treba.

    13
    9
    Odgovori
  4. Ma može i 113🤣🤣🤣ako njega sud htj dne osuditi i bude radilo se po zakonu taj neće ni izaći iz Zenice..A ako ne budu radili svoj posao ,onda što bi ih uzimao i plaćao bez veze…Šta će mu bezveze… Ali nedaj Bože da se onda dignu Bošnje i pola Srba.,,,protiv suda Bosne i Hercegovine…zbog izigravanja naroda koji nije lud.

    6
    3
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter