Izvor:
04.10.2023 u 09:34
0

POSLANIK SRPSKOG KLUBA U BIH: Bećirović i Komšić žele sukobe u BiH

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković izjavio je da članovi Predsedništva Željko Komšić i Denis Bećirović upućivanjem u proceduru predloga zakona o imovini ne žele dobro narodu u BiH kako se predstavljaju, već pozivaju na sukobe.

POŽURILI DA SE DODVORE PRIŠTINI: Crna Gora na zahtev tzv Kosova uhapsila dvojicu raseljenih Srba s Kosmeta!

„Oni samo žele političke poene nacionalno orijentisanih birača kakvih je većina među Bošnjacima. Ovakvo predlaganje zakona o takozvanoj državnoj imovini ne samo da je neustavno, ono je otvoren poziv na sukobe u BiH“, naveo je Petković u izjavi za Srnu. Ističe da Srbi, a najverovatnije ni Hrvati neće podržati ovakav zakon, jer on nema ustavni osnov, a nema ni političku podršku.

„Ustav BiH nijednim članom ne daje pravo BiH na imovinu, nego je to isključivo entitetsko pravo i nadležnost. Takav zakon neće ni doći na raspravu u Predstavnički dom, jer će biti oboren na Ustavnopravnoj komisiji“, kazao je Petković, koji je i prvi zamenik predsedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma.

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović obrazložio je da je, prema predloženom zakonu o imovini, BiH nosilac prava vlasništva, a entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti u meri u kojoj su ovlašteni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter