Izvor: BSC HAPPY/IN4S
04.07.2023 u 14:32
0

ROMI BRUTALNO VREĐALI SRBE: U policiji kažu da će ih uhapsiti (VIDEO)

Na potezu policija, pa tužilaštvo

„Jutros sam se odazvao na poziv inspektora podgoričkog Centra bezbjednosti kako bih podnio krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica romske nacionalnosti koji su svojim objavama na društvenim mrežama širili vjersku i nacionalnu mržnju prema srpskom narodu u Crnoj Gori. U Centru bezbjednosti mi je saopšteno kako su lica identifikovana, te da će biti locirani i lišeni slobode u toku današnjeg dana, a prijava koja im se stavlja na teret biti proslijeđena nadležnom tužiocu na dalje postupanje“, rekao je predsednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković.

U svojoj prijavi je, između ostalog, naveo:

‘Zbog navedenih gnusnih i brutalnih uvreda i prijetnji odlučio sam da podnesem prijavu na date okolnosti, ne samo iz razloga što sam sam se lično uvrijedio ili uplašio, već zato što smatram da ovakvo ponašanje mora biti sankcionisano od strane nadležnih organa kako ova lica ne bi prošla nekažnjeno i samim tim se ohrabrila da možda nekom trećem licu, takođe pripadniku srpskog naroda, nanesu neku psihičku, ili ne daj Bože fizičku posledicu.’’

Istovremeno, dodaje Dajković, apeluje na hiljade Srba i Srpkinja koji su sa pravom uznemireni nakon gledanja pomenutih snimaka da ponašanje pomenutih lica ne poistovjećuju sa celokupnim romskim narodom u Crnoj Gori, koji se, svojom kulturom, umjetnošću i tradicijom, na najljepši način utkao u multietničko biće Crne Gore.

VLADISLAV DAJKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Pobeda Andrije Mandića je božja pravda!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladislav Dajković (@dajkovic)

„Najzad, očekujem da će pomenuta lica uskoro biti procesuirana i sankcionisana kako ih ne bi – sopstvenim, ili ćutanjem institucija – ohrabrili da sjutra pomisle da nečije dijete i fizički napadnu samo zbog toga što, primjera radi, nosi majicu sa srpskim simbolima. Crna Gora je multietničko društvo u kom se ovakvi izgrednici i ovakvi prestupi moraju sankcionisati, ma prema kojoj nacionalnoj zajednici bili usmjereni“, zaključuje Dajković u svom saopštenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladislav Dajković (@dajkovic)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter