Izvor: kurir.rs
04.07.2023 u 17:56
0

IZAŠLI PODACI: Milo Đukanović u poslednjoj godini PREDSEDNIČKOG MANDATA pomilovao 11 osuđenika

Bez imena i prezimena zbog zaštite podataka o ličnosti

Milo Đukanović, bivši predsednik Crne Gore, tokom 2022, poslednje godine mandata, pomilovao je 11 osuđenih osoba.

To je saopšteno je iz kabineta aktuelnog predsednika Jakova Milatovića. Navedeno je da je mogućnost davanja pomilovanja jedno je od ustavnih ovlašćenja predsednika Crne Gore i da su pomilovana lica: S.Lj., B.D., S.R., D.R., C.N. J.V. L.N, G.M, P.D, R. B., B.Ž.

Njihova imena i prezimena nisu saopštena, uz obrazloženje da se na taj način štite podaci o ličnosti.

– Ističemo činjenicu da se prilikom donošenja odluka o pomilovanju kojima su zatvorske kazne zamenjene blažom kaznom vodilo računa o prethodno neosuđivanosti podnosilaca molbi za pomilovanje, kao i o specifičnim porodičnim, zdravstvenim i socijalnim prilikama istih. Što se tiče odluka o rehabilitaciji pažljivo je sagledavana činjenična osnova svakog predmeta, a cenjen je naročito stav Ministrarstva pravde, kao i protok vremena od dana izdržane kazne. I kao što se vidi, radi se o delima manje društvene opasnosti, niskim kaznama i velikom proteku vremena od izvršenja krivičnih djela (deset i više godina) – piše u saopštenju.

Đukanović je u maju predao dužnost Milatoviću, od koga je izgubio predsedničke izbore 2. aprila.

„MILO JE JEO IZ SVAČIJEG TANJIRA“: Poznati biznismen ocrnio Đukanovića

Kao dugogodišnji lider Demokratske partije socijalista (DPS), višestruki premijer i u dva navrata predsednik države, Đukanović je podneo ostavku i na mesto predsednika ove stranke.

Prema zvaničnim podacima, u periodu od 1. januara od 31.decembra 2022. predsednik Crne Gore Milo Đukanović odlučivao je o 52 molbe za pomilovanje osuđenih lica i doneo je 41 odluku da ne uvaži te molbe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter