Izvor: HAPPBSC
15.01.2024 u 09:04
0

SMEŠI MU SE EVROPSKA FOTELJA: Ide li Plenković u Evropu i ko će ga u tom slučaju zamijeniti na čelu HDZ-a? ​

Izbor državnog tužioca, izbor ustavnih sudija, izmene Krivičnog zakonika ili Leks AP - samo su neke od važnih tačaka koje bi parlament trebalo da sazove na možda poslednjoj sednici koja počinje sutra ujutru. Opozicija ponovo najavljuje vruć dan za Plenkovića, ali se i dalje sve više zanima za datum parlamentarnih izbora. A ako premijer zaista završi na evropskom mestu, postavlja se pitanje ko je njegov naslednik. Može li ga Ivan Anušić često kritikovati?

„Pa, moj plan je da ponovo dobijem izbore za Hrvatski sabor, za Evropski parlament, a nadam se i za predsednika“, kaže Andrej Plenković.

BANJALUČANKA RODILA ČETVORKE U SLOVENIJI: Njihov dom će sada krasiti ukupno pet dečaka

Da li je konačno, sasvim slučajno, otkrio redosled izbora u ovoj superizbornoj godini?

„Pa ne bih rekao, on je samo prebrojao one glavne izbore koji će biti ove godine. U svakom slučaju, na njemu je da to kaže, a sigurno nije na meni da govorim u tuđe ime“, kaže HDZ-ovac Željko Reiner.

A na to pitanje Plenković ne želi da da jasan odgovor. Izvesno je da će njegove evropske pretenzije zainteresovati i opoziciju ovog jutra.

„Sutra će biti vruće u parlamentu, to je sve što mogu da vam kažem. Recite kada je datum izbora ili recite da vas neko mesto uopšte ne zanima, jer vidimo da se sve vrti oko toga da li će u Evropsku komisiju ili na neko drugo mesto, da gledate samo sebe“, kaže Stipo Mlinarić Ćipe. iz Zavičajnog pokreta.

U Mostu, međutim, smatraju da će HDZ, kako kažu, grizti kost do kraja i čekati sa izborima dokle god može. A Plenkovića ne vide ni u Evropi.

„Tako da sam skloniji da verujem da ćemo krajem ove godine, umesto na visokoj funkciji u Briselu, Plenkovića u Parlamentu videti kao opozicionara bez kluba u toj magarećoj klupi na samom kraju parlamenta. , jer iskustvo uči da HDZ-ovci nakon gubitka vlasti šutnu svog predsjednika“, kaže Nino Raspudić.

Potencijalni Plenkovićev odlazak u HDZ predstavlja novu stresnu situaciju za stranku. Ko bi mogao da ga zameni? Možda Ivan Anušić, vojni veteran, a potom i župan koji je ulaskom u Ministarstvo odbrane stupio i na nacionalnu političku scenu? Opoziciju nije briga, samo hoće izbore.

„Po mom mišljenju, svi su isti kada je HDZ u pitanju. Predlažem da ne čekamo 22.3. ali da što pre izađemo na izbore, bez obzira šta to znači za mnoge političke opcije, neophodno je ovoj zemlji“, kaže socijaldemokrata Davor Bernardić.

„HDZ-u su retko smetali nečiji ideološki predznaci, to su interesi grupe. Interesuje ih samo da li će moći da nastave da snabdevaju sistem koji su napravili javnim novcem i javnim sredstvima ili ne“, kaže odbornica Sandra Benčić.

HDZ ima samo jednu poruku za sve znatiželjnike.

Svaki član HDZ-a bio bi jako dobar na svakom mjestu koje mu je predviđeno”, kaže Rajner.

Ova sednica parlamenta trajaće do 22. marta. Mnogi smatraju da je to poslednja u aktuelnom sazivu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter