Izvor: Tportal.hr
11.10.2023 u 11:23
0

SPLITSKA POLICIJA RAZBILA ZLOČINAČKU ORGANIZACIJU: Akcija traje od ranog jutra

Krenula hapšenja na u Hrvatskoj na području Splita i Kaštela

Splitska policija u saradnji s USKOK-om krenula je jutros oko 6 sati sa hapšenjima i upadima u stanove više osoba na području Splita i Kaštela. Reč je o razbijanju kriminalnog udruženja od najmanje 19 članova koji su se u posljednjih nekoliko godina bavili krijumčarenjem narkotika, uglavnom marihuane i kokaina.

U vrhu organizacije, po sumnjama USKOK-a, nalazile su se i osobe koje su nedavno završile u splitskom Zatvoru zbog sumnje za pokušaj ubistva jednog mladića.

Jedan od osumnjičenih uhapšen je na osnovu evropskog istražnog naloga koji je izdala Nemačka.

Današnja hapšenja su rezultati višemesečne akcije koja je uključivala i razbijanje telefonskih razgovora članova kriminalne organizacije vođenih preko kriptovanih aplikacija.
8 kilograma heroina i uhapsili bugarskog državljanina!

„Radi se o jednoj od akcija u nizu hrvatske policije, u razbijanju zločinačkih organizacija, kojih smo razbili oko 150 tokom mandata. Većina se vezuje za krijumčarenje droga, kao i ova jutrošnja. Radimo to u saradnji s kolegama iz inostranstva, u ovom slučaju Nemačke. Reč je o krijumčarenju droge iz Južne Amerike’, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Dodao je kako je zaplenjeno nešto manje od tone kokaina, isto toliko marihuane i oko sto kilograma hašiša.

„Prema brojkama, hrvatska policija je među najefikasnijima i preuzima vodeću ulogu u borbi protiv krijumčarenja droga na ovim prostorima“, naglasio je ministar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter