Izvor: Tanjug
11.10.2023 u 10:47
1

AMBASADORKA IZRAELA u BiH : Galit Peleg „S koje strane istorije ćete ostati zapamćeni gospodine Komšiću“, ON JE NAJSTRAŠNIJE IZVREĐAO

Ambasadorka Izraela u BiH Galit Peleg reagovala je na istup predsedavajućeg Predsedništva BiH, hrvatskog člana koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, Željka Komšića, u kojem je indirektno opravdavao napad pripadnika Hamasa na Izrael, rekavši da to treba posmatrati „u kontekstu“.

SRAMNO SAMO DA NAPAKOSTE: Plenković podržao evropski put tzv. „Kosova“ i osudio napad u Banjskoj

Komšić je to rekao u intervjuu za BHT ocenivši „neopreznom i sebičnom“ izjavu predsedavajuće Saveta ministara BiH Borjane Krišto, koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu nakon napada Hamasa. Ambasadorka Peleg kaže da Krišto nije birala stranu Izraela nego ljudskih bića, a Komšiću je postavila pitanje za što se on to zapravo zalaže i kakve vrednosti zastupa.

Podsetila ga je da su u napadima Hamasa ubijeni nedužni civili, žene, deca i starci te stotine mladih okupljenih na jednom koncertu. Kao primer je navela to što su šestomesečna beba i trogodišnje detete, te dve 85-godišnje bake odvedeni kao taoci u Gazu, a mala deca su zatvorena u kaveze.

„Gospodin Komšić smatra da to sve treba ‘posmatrati u kontekstu’. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIS-a? Aušvica? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male dece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu“, upitala je ambasadorka Izraela u Sarajevu. Na Komšićevu tvrdnju kako su i reakcije iz BiH na zbivanja na Bliskom istoku iskorištene za unutrašnje političke obračune, Pelegova je poručila da time ne namerava da se bavi, ali da želi da se poštuju činjenice.

Predsedavajući Predsedništva BiH, hrvatski član Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, tvrdi da je njegova izjava o napadu Hamasa na Izrael pogrešno protumačena i da to što je s tim u vezi rekla ambasadorka Izraela u BiH Galit Peleg, kako je naveo, može reći „samo, ili zlonamerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamerna budala“.

„Poštovana ambasadorko, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto moze reći samo, ili zlonamerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamerna budala“, naveo je Komšić.  Komšić je to rekao u intervjuu za BHT ocenivši „neopreznom i sebičnom“ izjavu predsedavajuće Saveta ministara BiH Borjane Krišto, koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu nakon napada Hamasa. Ambasadorka Peleg kaže da Krišto nije birala stranu Izraela nego ljudskih bića, a Komšiću je postavila pitanje za što se on to zapravo zalaže i kakve vrednosti zastupa, kao i „s koje strane istorije će ostati zapamćen“. Komšić u odgovoru ambasadorki Peleg kaže da veruje da ona spada „u ovu drugu kategoriju“, uputivši joj dodantu poruku:

„Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sledbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom je problem vaše države“, preneo je sarajevski portal Istraga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AMBASADORKA IZRAELA u BiH : Galit Peleg „S koje strane istorije ćete ostati zapamćeni gospodine Komšiću“, ON JE NAJSTRAŠNIJE IZVREĐAO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter