Izvor: Blic.rs
03.11.2020 u 13:03
0

STIŽE POMOĆ IZ NEMAČKE: Bolnice u BiH dobijaju 12 respiratora

Vlada Nemačke doniraće bolnicama u BiH 12 respiratora, u vrednosti od 350.000 evra, a ove uređaje danas su preuzeli nemački ambasador u BiH Margret Uber zajedno sa rukovodiocem Regionalne kancelarije Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Vladom Miovčićem i predstavnikom Kriznog štaba Federacije BiH Goranom Čerkezom.

Uberova je rekla da je situacija veoma zabrinjavajuća s obzirom na to da se sve zemlje sveta nalaze pred velikim izazovom, drugim talasom pandemije korona virusa, piše Srna.

– Svi smo se nadali da će se brojevi zaraženih smanjiti, međutim imamo veliki broj zaraženih ponovo“ – reklaje Uberova i dodala da u posljednjih sedam dana u BiH ima 207 novih slučajeva virusa na 100.000 stanovnika.

Ona je dodala da je i Nemačka pogođena trenutnom situacijom pandemije i da je uvela delimično zatvaranje zemlje.

DANAS SE PRIČA O:

POGORŠANJE! VANREDNA situacija u Dimitrovgradu: Uvedene sledeće mere!

NOVI PLANOVI ALBANACA: Trud za čišćenjem severa Kosova od Srba!

DANAS SLAVIMO ODGONITELJA DEMONA: Svetitelj koji daje snagu i pomoć za rešavanje problema

– Nemačka je u mogućnosti da BiH dodeli pomoć i naš plan je da u narednim danima doniramo 12 respiratora za bolnice u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Novoj Bili i Zenici, a naša namera je da obučimo medicinsko osoblje za rad na tim respiratorima – rekla je ona.

Zbog akutnog stanja u Novoj Bili, bolnica je već dobila respirator, a da će ostali biti dodeljeni u narednom periodu.

Miovčić je rekao da je i u Republici Srpskoj u posljednjih dvadesetak dana pogoršana epidemiološka situacija i povećan broj obolelih.

– Svaka pomoć u ovom trenutku je dobrodošla za Republiku Srpsku. Ovi respiratori će u narednom periodu biti dostavljeni Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci i sigurno će mnogo značiti u daljoj borbi protiv pandemije – rekao je Miovčić.

– Ovo je bitna donacija posebno sada kada je povećan broj hospitalizacija – rekao je Čerkez.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter