Izvor: Blic.rs
03.11.2020 u 13:54
0

MRAČNE PROGNOZE ZA HRVATSKU: Ministar zdravlja Očekujemo CUNAMI BOLESNIKA u bolnicama

Ministar zdravlja Vili Beroš izrazio je zadovoljstvo današnjim padom broja inficiranih korona virusom, ali je rekao da zabrinjava broj hospitalizovanih što bi moglo da optereti zdravstveni sistem.

Hrvatska se priprema, istakao je, na „cunami bolesnika“ i to je realnost.

A to, istakao je Beroš, može da spreči odgovornost svih građana.

– Ako imamo 2.500 novozaraženih u jednom danu, to znači da će otprilike od 7,5 do 10 posto tih ljudi razviti srednju ii tešku kliničku sliku. Ako se hospitalizuju na 10 dana, trebaće 3.750 bolničkih kreveta. Ako budu na lečenju dvadesetak dana, to je oko 5.000 bolničkih kreveta, to je ekstremno oterećenje na zdravstveni sistem – rekao je Beroš novinarima u hrvatskom parlamentu.

DANAS SE PRIČA O:

LONČAR UPOZORIO: Danas ćemo imati VIŠE PREMINULIH od korone, bolnice gotovo pune

RUSI TESTIRAJU I TREĆU VAKCINU: Sprema se zajedničko cepivo protiv KORONE I GRIPA

POTVRĐENO: Napadač iz Beča je iz Severne Makedonije, stigao zahtev u Skoplje

JUTKA IDE U ZATVOR: Potvrđena kazna na tri meseca

Zato se radi centralizacija lečenja kovid bolesnika, rekao je Beroš.

Dodao je da to nije samo njegova odluka, ali ju je kao ministar prihvatio.

– Bolje je lečiti kovid bolesnike na jednom mestu, a KB Dubrava je najmlađa bolnica u Zagrebu. Devdesetih je godina bila optimalno mesto za respiratorni centar zbog infrastrukture i instalacija, takve uslove u Zagrebu nemamo ni u jednoj drugoj bolnici -rekao je Beroš komentarišući proteste zaposlenih u KB Dubrava.

U Hrvatskoj je danas zabeležen novi rekordan broj umrlih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter