Izvor: Happy BSC Portal/24sata.hr
12.11.2023 u 07:52
0

TRAGEDIJA U DUBROVNIKU: Učenica (11) iznenada umrla, škola proglasila dan žalosti

Devojčica (11) je juče iznenada umrla, objavljeno je na stranicama OŠ Lapad u Dubrovniku koju je pohađala.

Potresna vest o iznenadnoj smrti 11-godišnje učenice Osnovne škole Lapad u Dubrovniku obeležila je jučerašnji dan, javlja 24sata.hr. Na hitnoj sednici Školskog odbora, održanoj kao odgovor na ovu tragičnu situaciju, doneta je odluka da se ponedeljak, 13. novembra, proglasi Danom žalosti u školi.

– Obaveštavamo vas da je Školski odbor Osnovne škole Lapad na današnjoj, hitnoj sednici, doneo odluku da se ponedeljak, 13. novembra, proglasi Danom žalosti u Osnovnoj školi Lapad – navodi se u saopštenju.

Tim povodom školski čas će biti skraćen na 30 minuta, a knjiga žalosti će biti postavljena u holu škole od 8.00 do 15.00 sati.

Sve kulturno-sportske aktivnosti u školi i sve aktivnosti škole će biti podređene Danu žalosti – objavljeno je na stranicama škole.

„BROD DUHOVA“ NASUKAN KOD BUDVE: Prazna plutala preko 400 km, na njoj ispisana ova poruka

– Događaj se nije dogodio u školi nego u porodičnom okruženju. Ovo je velika tragedija kako za porodicu tako i za učenike i radnike škole i sve one koji su joj bili bliski. Smrt se dogodila naglo, ne znamo uzrok, ali nismo imali takve informacije da je devojčica od nečega bolovala. Bila je vredna učenica, bavila se sportom, nije imala nikakve smetnje na koje bi mi kao škola trebalo da pripazimo. Okolnosti utvrđuju za to nadležne institucije, mi kao škola nemamo veze s tim. Za nas je ovo velika tragedija i svi smo potreseni. Pružićemo psihološku pomoć učenicima njenog razreda. U ponedeljak stiže krizni tim kako bi pomogao svima koji su bili bliski s njom. Doživeli smo gubitak jednog deteta i teško je to procesuirati. Pružamo pomoć koliko možemo i porodici, njima je ipak u ovoj situaciji najteže – rekla je direktorke Nikolina Soko za 24sata.hr.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter