Izvor: Happy BSC Portal/Alo.rs
11.11.2023 u 22:09
0

„BROD DUHOVA“ NASUKAN KOD BUDVE: Prazna plutala preko 400 km, na njoj ispisana ova poruka

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primio informaciju da se kod tunela kod Rafailovića koji spaja plažu Kamenovo, nalazi jedrilica koja je usled veoma velikih talasa predhodne noći izbačena komplatna na obalu.

Spasioci UPSUL i pripadnici SGP i CB Budva su izašli na lice mesta i zatekli jedrilicu koja je bila bez posade, odnosno napuštena. Na samom pramcu jedrilice je narandžastvom bojom napisana poruka da se radilo o spašavanju 1. oktobra 2023. godine, rekao je za RINU Žarko Lukšić ispred UPSUL-a.

On potom dodaje da su operateri na pomorsko-operativnom cenrtu odmah kontaktirali Koordinacioni centar traganja i spašavanja na moru MRCC Roma i tražili informacije, vezane za jedrilicu nasukanu na Crnogroskom primorju.

ZEMLJOTRES U KOMŠILUKU: Podrhtavalo tlo u Sloveniji, osetilo se i u Hrvatskoj (FOTO)

Potvrđeno je da je italijanska obalska straža imala akciju spašavanja migranata u Jonskom moru na 80 nautičkih milja od italijnske i grčke obale, te je jedrilica napuštena plutala do nasukanja na obalu u Rafailovićima punih jedan mesec i 10 dana, a udaljenost od mesta spašavanje do Rafailovića je neverovatnih 246 nautičkih milja, tačnije 455 kilometara, naglasio je Lukšić.

Ovo je još jedan nestandardan slučaj koji su hrabre ekipe UPSUL-a imale vezano za traganje i spašavanje na moru u 2023. godini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter