Izvor: KURIR
25.04.2024 u 07:45
0

UBIO SAM TI LJUBAVNIKA, KAD GA ODROBIJAM, I TEBE ĆU“: Crnogorac ubio Bosanca u Austriji, pa otišao na kafu! OVO mu je bio motiv

Pred sudom u austrijskom Velsu juče se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se tereti za brutalno ubistvo državljanina Bosne i Hercegovine (40), marta prošle godine.

Naime, sve se desilo tog martovskog jutra kada su Crnogorac, te još dva njegova radnika iz BiH (40, 19) krenuli zajedno na posao. Crnogorac je bio uveren da 40-godišnjak iz BiH ima aferu sa njegovom ženom. Kada su došli pred firmu, žrtva i osumnjičeni su izašli iz automobila, dok je 19-godišnjak parkirao auto. U tom momentu, Crnogorac je izvadio nož i pet puta izbo državljanina BiH, a zatim seo u auto i 19-godišnjaku rekao da ga vozi na kafu.

U međuvremenu je nazvao svoju suprugu kojoj je rekao da joj je ubio ljubavnika, a kada ga odrobija, ona je sledeća. Navodno je i u kafeu uzvikivao da je upravo ubio ljubavnika svoje žene. Nakon što je popio kafu, krenuo je put Linca da se navodno preda, ali tužilac tvrdi da to možda i nije istina, jer u Lincu živi njegova žena, pa je verovatno nameravao da i njoj naudi. U međuvremenu je uhapšen jer je pokrenuta sveobuhvatna akcija potrage za njim.

Inače, kako je javni tužilac obrazložio, Crnogorac je bio vlasnik firme koji je uglavnom zapošljavao ljude sa Balkana. Bio je ekstremno ljubomoran i sumnjao je u sve svoje radnike. Neposredno pre ubistva, sumnja je pala na 40-godišnjeg radnika iz BiH.

Juče je svedočio i psihijatar Adelhid Kastner koji je rekao da optuženi ima narcisoidni poremećaj ličnosti. Štaviše, moglo se čuti da je u momentu ubistva bio pod uticajem alkohola i kokaina, ali je ipak bio uračunljiv. Tužilac je izjavio da je brutalno ubistvo počinio zbog neosnovane, bolesne ljubomore. S druge strane, bio je to čovek koji je imao sve u životu: porodicu, kuću, sopstvenu firmu kao i dobre prihode. Ali, sve je krenulo nizbrdo pre nekoliko godina kada je počeo da pije i koristi kokain. Počeo da je da maltretira sopstvenu ženu, koja ga je, u međuvremenu, napustila.

I advokat odbrane je potvrdio da je imao život kao iz bajke, sve dok se nije odao porocima.

“On je u svakome video ljubavnika svoje žene. Zato mu se i brak raspao”, rekao je advokat odbrane.

Navodno, samo noć pre zločina, optuženi je želeo da ode na lečenje, jer je osećao da je loše. Ali, do toga nije došlo. On je juče na suđenju, priznajući zločin, rekao da je zaista bio uveren da ga je žena varala sa žrtvom.

Kao svedok se pojavila i bivša supruga koja je rekla da je on nekada bio izuzetno vredan čovek, ali da je počeo da pije.

“Sve se pogoršalo početkom 2020. godine kada je počeo da zanemaruje kompaniju. U jednom momentu je pristao da ide na terapiju odvikavanja, ali je samo iznenada prestao. Konstantno me optuživao za neverstvo, bez ikakvog razloga. Istovremeno, on je redovno posećivao bordele što se može videti na izvodima iz banke jer je karticom plaćao te usluge”, rekla je supruga optuženog.

U slučaju da bude osuđen, čeka ga i do 20 godina zatvora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter