Izvor: BSC Happy/Tanjug
11.12.2023 u 11:03
0

VOZI OKLOPNJAKA KA SLAVONSKOM BRODU: Svi u šoku šta vide na ulici

Prva američka oklopna vozila "bredli", koja su prošle sedmice stigla u riječku luku krenula su na obnovu i modernizaciju u pogone "Đuro Đaković" u Slavonskom Brodu.

Konvoj, koji je iz riječki luke krenuo sinoć, sastoji se od sedam kamiona i 22 „bredli“ vozila koji su stigli iz SAD-a prošle srede.

Hrvatska vlada objavila je prošle sedmice da joj je cilj da ova polovna američka vozila, budu operativna do 2026. Hrvatska je od SAD dobila na poklon 89 oklopnih vozila tipa „bredli“ M2A2 ODS.

HRVATSKA NA TRAGU: Istraga o švercu kokaina dovela do Zvicera

Premijer Andrej Plenković je prošle sedmice rekao da je „ideja da se od 89 „bredlija“ njih više od 60 osposobi za funkcionisanje. Deo će, kazao je, služiti kao bazen za rezervne delove za one koji će biti operativni.

Prema pisanju medija, prenosi Hina, u okviru modernizacije na vozila će biti ugrađena najnovija verzija topa Bushmaster od 25 milimetara, s takođe najnovijom verzijom termovizije, komunikacijska oprema nove generacije i dimne kutije.

Hrvatski Bredliji biće, kažu, naoružani i protivoklopnim raketama TOW 2 A i B, a u paketu je i municija za top 7.62 mm i simulator za obuku.

Očekuje se da bi prvi modernizovani Bredliji iz pogona „Đuro Đaković“ trebalo da izađu 1. januara 2024. godine, prenosi agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter