Izvor: Novosti
19.04.2022 u 15:40
0

ZAPAD KORISTI UKRAJINSKU KRIZU DA SE OBRAČUNA SA REPUBLIKOM SRPSKOM! Dodik poručio na tribini „Rat u Ukrajini-šta znači srpska neutralnost“ (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Zapad ukrajinsku krizu želi da iskoristi da aktivira priču o lošim Srbima i da se obračuna sa rukovodstvom Republike Srpske i pre svega sa Srpskom.

Dodik je na tribini „Rat u Ukrajini – šta znači srpska neutralnost“ istakao da se kroz aktuelnu krizu u Ukrajini vidi primarni cilj Zapada na Balkanu, a to je da se razgradi srpski nacion.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Srpski član Predsedništva BiH je naveo da se ukrajinsko pitanje nije postavljalo ni na jednom mestu odlučivanja u BiH i da je njegov princip neutralnost.

On je ukazao da zapadnjacima ne smeta to što su u BiH srušene sve procedure i to što je Predsedništvo BiH moralo zajednički da odlučuje o tome kako će se BiH izjasniti o isključivanju Rusije iz Komiteta za ljudska prava i o sankcijama Moskvi, a što se nije desilo.

Dodik je ocenio da BiH i kroz ovaj spoljnopolitički kolaps dokazuje koliko je besmislena i neodrživa, te ukazao da je kriza u BiH permanentna.

– Pogledajte izveštaje od pre deset godina i naćićete rečenicu koju i danas čujete – „BiH je u najvećoj krizi posle Dejtona“. Pa bila je i pre pet godina, ona je naprosto nemoguća zemlja – rekao je Dodik.

On kaže da su stranci jedini kohezioni faktor u BiH i ukazao da veliki problemi postoje između muslimana i Hrvata iako su Srbi i Republika Srpska ti koji se satanizuju.

Prema njegovim rečima, uočljivo je da u nekim zemljama na Zapadu ima daleko više simpatija da se održi ovakva BiH, nego što se ima razumevanja za Srbiju koja svojom politikom pokušava da se integriše u samu EU.

NEVEROVATNA SCENA! KAD NEMA GORIVA, DOBRA JE I SVINJA! Seljak i KRMAČA snimljeni usred noći, ljudi ne veruju šta se dešava (VIDEO)

– U jednoj takvoj atmosferi, mi u BiH, pre svega Republika Srpska je izložena permanentnom i stalnom pritisku da brani ono što je već dobila Dejtonskim sporazumom – rekao je Dodik.

On je ocenio da je prostor BiH danas dodatno destabilizovan i da je BiH „jedna velika nevolja i regresija imajući u vidu da međunarodni faktor nije odustao od oduzimanja onog što jesu prava.

– Problem Republike Srpske je večiti problem ovih sa Zapada, pre svega Britanaca i Amerikanaca, pa u zadnje vreme i Nemaca. Ta navolja treba da bude po njima rešena nekom pričom o građanskoj zemlji – rekao je Dodik.

On je dodao da je to nemoguće i potpuno suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu, političkom sistemu koji je uspostavljan i samom Ustavu.

Dodik je izjavio da je ovo trenutak u kome Srbi treba da okupe na jednom mestu svu nacionalnu, političku, analitičku i naučnu pamet i pokušaju da dođu do konsenzusa o tome kako se ponašati u ovom izazovnom vremenu.

– Ovo je izazov u kome se može i te kako pogrešiti. Danima razmišljam da li radim ispravno ili ne – rekao je Dodik u Beogradu na tribini „Rat u Ukrajini – šta znači srpska neutralnost“.

On je poručio da neće odustati od onoga što radi i načina kako radi, a da priče o „nekim vrstama (njegove) eliminacije“ nisu nove.

Dodik je rekao da nema dana a da se ne otvara neko novo pitanje i da će kulminacija problema tražiti jedan trenutak u kome će se morati odlučivati o nekim stvarima. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter