Izvor: Happy BSC
26.02.2024 u 13:54
0

SRPSKA LISTA: Napad na sveštenika SPC u Prizrenu izaziva zabrinutost svih Srba na Kosovu

Oni ističu da je nesumnjivo da ovakvo nasilje pred očima hodočasnika ima uticaj i na sve one koji bi želeli da se vrate na Kosovo

U saopštenju Srpske liste se navodi da brutalni, sramni i ničim izazvan napad Albanca na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Prizrenu izaziva zabrinutost svih Srba na KiM koji se sa posebnim pijetetom odnose prema predstavnicima svoje crkve koja je uvek delila sudbinu svog naroda.

Očigledno da je Kurtijev režim uspeo da zatruje i taj mali deo multikulturnog i multietničkog suživota koji se teškom mukom gradio u periodu nakog pogroma 2004. godine uz neverovatnu energiju i toleranciju naše eparhije i vladike Teodosija – kaže se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste pozivaju nadležne da odgovorne izvedu pred lice pravde.

Želeli bi da verujemo da će ovo ostati izolavani incident, ali u to ime pozivamo relevantne činioce da odgovorno lice za ovaj sramni čin u odgovarajućem postupku bude kažnjeni i time poslata jasna poruka da je nasilje neprihvatljivo, posebno prema nedužnim ljudima i verskim predstavnicima koji nastoje da izgrade mir i suživot na ovim prostorima – dodaje se u saopštenju.

Ističu da je nesumnjivo da ovakvo nasilje pred očima hodočasnika ima uticaj i na sve one koji bi želeli da se vrate na Kosovo ili posete svoje svetinje i zato bi kažanjavanje odgovornog bila jedina ispravna odluka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter