Izvor: Happy BSC
26.02.2024 u 12:43
0

PREDSEDNIK VUČIĆ I AMBASADOR KINE SE OBRATILI JAVNOSTI: Uvereni smo da će vaša zemlja krenuti putem napretka (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti zajedno sa kineskim ambasadorom Li Mingom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti zajedno sa kineskim ambasadorom Li Mingom. Vučić je danas za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i njegove saradnike priredio svečanost u Vili Mir, povodom obeležavanja lunarne Nove godine.

– Uvereni smo da će vaša zemlja i u Novoj lunarnoj godini krenuti putem napretka – rekao je na početku Vučić, dodajući:

– Za dalji nastavak saradnje je od izuzetnog značaja i nedavno potpisani ugovor o slobodnoj trgovini – istakao je. Predsednik se zahvalio Kini na podržavanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Vučić je rekao da pred svima želi javno da kaže da je dobio potvrdu da će kineski predsednik Si Đinping posetiti našu zemlju.

– On je naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi. Daćemo sve od sebe da naši kineski prijatelji budu zadovoljni. Hvala vam za sve. Mi smo mala zemlja, ali taj glas za poštovanje pravila i međunardonog javnog prava, uvek ćete imati od nas. Još jednom dobrodošli i srećna vam Nova godina – kazao je Vučić.

Li Ming je rekao da su veoma dirnuti što im je predsednik V učić priredio prijem na visokom nivou povodom kineske Nove godine Zmaja.

– Pokazujete prijateljstvo prema kineskom narodu i iskazujete ljubav prema kineskoj kulturi. To nam je veliki podsticaj. To za nas ima poseban značaj – između ostalog je poručio Li Ming.

Za kraj su diplomate kineske ambasade izvele pesmu „Ovo je Srbija“.

Vučić se pre nekoliko dana sastao sa ambasadorom Kine Li Mingom sa kojim je razgovarao o snažnom zamahu odnosa između dve zemlje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter