Izvor: Blic.rs
21.11.2020 u 13:21
0

BORBA PROTIV KOVIDA: Svetska banka OBEZBEDILA 12 MILIJARDI dolara za VAKCINU i lekove

Svetska banka izdvojila je 12 milijardi dolara za kupovinu i distribuciju vakcine protiv koronavirusa te za testove i lekove za borbu protiv kovida 19.

To je na sastanku ministara finansija G20 i centralnih banaka izjavio predsednik Svetske banke Dejvid Malpas.

Novac Svetske banke namenjen je za stanovništvo 112 zemalja, rekao je Malpas.

To je deo paketa u iznosu od 160 milijardi dolara koji Svetska banka namjerava da usmeri u borbu protiv posledica pandemije do 30. juna 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ…

NOVE KORONA MERE ĆE BITI NA SNAZI OD UTORKA: Evo šta je na SPISKU!

METEOROLOZI NAJAVILI LEDENA JUTRA U SRBIJI: Stiže i kiša praćena snegom

MINISTAR ZDRAVLJA NAKON SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA ISTIČE: Od utorka nova pravila za vožnju u gradskom prevozu (VIDEO)

DR STEVANOVIĆ APELOVAO: Ne lečite se kod kuće, nećete uspeti

SELAKOVIĆ: Patrijarh Irinej sa Vučićem imao poseban odnos

„Imamo programe hitnog odgovora na zdravstvene probleme u 112 zemalja i koristimo brzi mehanizam koji sada omogućuje pristup prema 12 milijardi dolara za nabavku i isporuku vakcina“, rekao je Malpas.

Dodao je da Međunarodna financijska korporacija (deo Svetske banke) radi na ulaganju dodatne četiri milijarde dolara u proizvodnju i distribuciju vakcine i sredstava za programe vakcinisanja.

Bolest uzrokovana infekcijom koronavirusom izbila je krajem 2019. godine u centralnoj Kini i proširila se na većinu zemalja, prenosi Indeks.

To je dovelo do duboke međunarodne ekonomske krize.

Prema prognozi MMF-a, ove godine će svetska ekonomija pasti za gotovo 4,da se četiri odsto, ali bi iduće godine trebalo da se oporavi i raste 5,2 odsto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter