Izvor: tanjug
15.09.2021 u 11:31
0

OFICIRIMA PRETI OTKAZ AKO NE PRIME VAKCINU!

 Oficiri američke vojske koji odbiju da se vakcinišu protiv korona virusa mogli bi biti suspendovani sa svojih dužnosti, a eventualno i otpušteni, saopštila je danas američka vojska.

Nakon što je Uprava za hranu i lekove u avgustu u potpunosti odobrila vakcinu Fajzer/BajonTek, ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio je da se svi aktivni pripadnici službe moraju vakcinisati.

PROČITAJTE JOŠ: KINA: Održana prva multinacionalna mirovna vežba

Vojska je saopštila da je počela sa primenom ove naredbe krajem avgusta, navodeći da bi vojnici mogli da zatraže izuzeće po legitimnim medicinskim, verskim ili administrativnim osnovama.

Međutim, komandiri, major narednici, prvi narednici i oficiri na položajima sa liste za odabir komande koji odbiju da budu vakcinisani, a ne prilože dodbrenje za izuzeće, mogu biti suočeni sa suspenzijom ili otpuštanjem iz vojne službe ako definitivno odbiju imunizaciju, navodi se u saopštenju Pentagona.

PROČITAJTE JOŠ: LAVROV: Napadi na Severni tok 2 će se nastaviti

„Ovo je doslovno pitanje života i smrti za naše vojnike, njihove porodice i zajednice u kojima živimo“, predočio je sekretar za zdravstvo u ministarstvu odbrane SAD Rejmond Skot Dingl.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter