Izvor: 24sedam
28.01.2024 u 17:08
0

DA LI BISTE VEŽBALI OVO? Drevna ruska metoda kao sprava za mučenje

Svako ko je probao pravilo tehniku kune se da - radi

Drevno rusko vežbanje po imenu pravilo, koje izgleda kao tortura iz srednjeg veka, postaje sve popularnija nakon što su snimci ove drevne tehnike podeljeni na internetu. Tehnika je razvijena za vojnike koji su krenuli u rat pre hiljada godina, ali je i danas popularna u Rusiji i slovenskim zemljama.

Sportisti koji praktikuju ovaj metod leže razapeti kanapima u intervalima koji traju 15 do 30 sekundi ili duže minut do dva. Ova neprijatna poza ima za cilj da ojača unutrašnji okvir zglobova, tetiva i ligamenata. I nema samo fizičke prednosti, oni koji ga sprovode mogu očekivati da vide poboljšanje mentalne jasnoće i bolje podnose stres jer pravilo tehnika povećava protok krvi, čineći telo okretnijim, a um mirnijim..

FITNES TRENER TVRDI: Ove namirnice tope salo sa stomaka, a jednu svi Srbi jedu!

Neobična  kombinacija vežbi varira od trenera do trenera, ali se obično fokusira na vežbe sa telesnom težinom, vežbe za fleksibilnost i funkcionalne pokrete.

Smatra se da je pravilo tehnika toliko efikasna jer su drevni Rusi koji su koristili metodu u svojim ranim danima to radili sa namerom da budu sposobni ratnico. Metode vežbanja uobičajene na Zapadu kao što su mrtvo dizanje, čučnjevi i potisak na klupi dovode do kompresije zglobova, tako da telo gradi snagu u kompresiji. Međutim, sa pravilo tehnikom zglobovi, kičma i noge se razvlače, tako da se pojačava snaga u tetivama i ligamentima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter