Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
23.01.2024 u 19:56
0

DA LI JE ZDRAVO SVAKI DAN DA POPIJEMO ČAŠU VINA: Dobro za srce, ali povećava rizik za jednu bolest – ovo je MERA

Alkoholna pića, posebno crno vino, ako se piju u umerenim količinama, mogu da budu pomoć kod mnogih bolesti.

Publicista Toni Edvards u knjizi „The Good News About Booze“, zbog koje je proučio brojne studije o toj tematici, piše da posebno crno vino dobro deluje na zdravlje – prehladu, srčane tegobe, ali i probleme sa seksualnom željom.

Naučnici s Harvarda su 12 godina pratili 12.000 muškaraca koji boluju od visokog pritiska, a rezultati istraživanja pokazali su da oni koji umereno piju crno vino imaju manje izgleda da dožive srčani udar.

Otkrili su i da žene koje svakodnevno piju vino imaju 42 odsto manje šansi da obole od raka dojke, dok muškarci koji popiju četiri čaše nedeljno smanjuju opasnost od razvoja raka prostate, želuca i debelog creva.

Bez straha po liniju

Autor knjige tvrdi i da na vas alkohol ne deblja, te da ne postoje naučni dokazi koji bi podržali ideju da pijenje alkohola dovodi do viška kilograma.

RAZLOG ĆE VAS ZAČUDITI: Evo zašto oči pojačano suze tokom zime

Toni Edvards navodi nekoliko studija koje pokazuju da su umereni uživaoci alkohola obično mršaviji od trezvenjaka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter