Izvor:
21.06.2019 u 13:32
0

DANI ORGULJA OD 26. JUNA DO 5. JULA: Međunarodni festival biće održan u Katedrali Blažene Ðevice Marije i Muzeju nauke i tehnike!

Međunarodni festival "Dani orgulja – Dies organorum" 19. put će biti održan od 26. juna do 5. jula u Katedrali Blažene Ðevice Marije i Muzeju nauke i tehnike, u organizaciji Kulturnog centra Beograda.

Ove godine program festivala čine resitali predstavnika nemačke i francuske orguljaške tradicije.

Prvi deo festivalskog programa je u znaku nemačke škole, te će publika imati priliku da čuje orguljaše Kristijana Bišofa i Ulriha Valtera, a u završnici publici će se predstaviti majstori improvizacije francuske škole Janoš Palur i Vensan Dibua.

Beograđani će ponovo imati priliku da čuju i Pavela Kohouta.

Kao posebne programske celine organizatori izdvajaju koncerte za decu, koje će izvesti orguljašice Marija Družijanić i Višnja Dimitrijević.

Najavljen je i koncert koji osvetljava orgulje u savremenim muzičkim tokovima i na kome će orguljašica Milena Ðukanović, gitarista Branko Trijić i perkusionista Bojan Ivković istraživati mogućnosti orgulja kroz džez i druge improvizacije.

Koncerti se održavaju na veliki orguljama graditeljske kuće Zanin koje se nalaze u Katedrali Blažene Ðevice Marije na Neimaru i počinju u 20.30, a ulaz je slobodan.

Program namenjen edukaciji najmlađe publike odvijaće se u Muzeju nauke i tehnike i u Katedrali.

Edukativni deo festivala namenjen budućim profesionalcima, objedinjen u Letnjoj školi orgulja, obuhvatiće majstorske radionice i predavanja gostujućih orguljaša.

Letnja škola orgulja je besplatna i namenjena učenicima i studentima orgulja iz Beograda i regiona.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter