Izvor:
20.06.2019 u 08:06
0

GRAD U SRBIJI KOJI ZOVU „MALA VENECIJA“…(FOTO)

Knjaževac zovu "Mala Venecija" zbog gondola koje su plovile rekom ili "Mali Pariz", jer je na 100 stanovnika dolazila po jedna kafana.

Knjaževac, grad na tri reke. Varoš nazvana po knjazu Milošu Obrenoviću nekada se prepoznavala kao Gurgusovac, pa će vam Knjaževčani rado "podmetnuti" i to ime. I ispričaće vam da ste upravo stigli u "Malu Veneciju", jer tako najviše vole da zovu svoj grad. Uz prijemčivo objašnjenje – da su rekama nekada plovile gondole, a da su danas ostali samo mostovi koji spajaju obale Svrljiškog, Trgoviškog i Belog Timoka. Neki drugi lokalni vodiči će vam možda radije poželeti dobrodošlicu u "Malom Parizu". I nazdraviće sa vama dok vam budu pričali da je nekada u Knjaževcu na 100 stanovnika dolazila po jedna kafana. Na to su, veseljaci za kakve Knjaževčani važe, i te kako ponosni. A, diče se i svojim gastronomskim umećem, štiteći prepržolj – gurmanski sendvič sa mesom – kao isključivo njihov proizvod. Samo još da ga i formalno brendiraju. Tu i tamo će vam svojatati i belmuž – čuveni specijalitet od sira, za koji se otimaju skoro svi iz ovog kraja, ali koji je, ipak, najviše svrljiški. Sa jagnjetinom nema dileme, čija je-da je, uvek svima dobro "padne".

Izvor:Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter