Izvor:
25.01.2019 u 13:16
0

HITLEROVE SLIKE: Eskperti proučavaju da li su tri pejzaža slikana vodenim bojama delo mladog Adolfa Hitlera!

Berlinska policija je saopštila danas da eskperti proučavaju da li su tri pejzaža slikana vodenim bojama delo mladog Adolfa Hitlera.

Portparol policije Martin Halveg izjavio je da su slike uzete aukcijskoj kući pre nego što su mogle biti prodate nakon što su primili žalbu u kojoj se sumnja u njihovu autentičnost.

Slike datirane od 1910. i 1911. potpisane sa A. Hitler trebalo je da budu na aukciji juče.

Halveg kaže da da ih sada pregledaju forenzički specijalisti i istoričari umetnosti.

Kao mladić, Hitler je naslikao oko 2.000 slika.

Hitler je uoči Prvog svetskog rata, bez prebijene pare u džepu, zarađivao za život praveći razglednice i slikajući jeftine slike.

Njegov davnašnji san da postane umetnik pao je u vodu kada je, kao mladić, dva puta odbijen na prijemnom ispitu za Bečku akademiju primenjenih umetnosti.

Poznato je da postoje stotine Hilterovih radova, od kojih je većina u vlasništvu vojske SAD otkako su savezničke snage porazile Hitlerov režim na kraju Drugog svetskog rata.

Ta kolekcija nikada nije izložena.

Hitlerova slika stare gradske skupštine u Minhenu prodata je 2014. godine za 130.000 evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Paintings by Adolf Hitler/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter