Izvor: Novosti
06.08.2021 u 18:04
0

ORAO ZAUSTAVIO PUTNIČKI VOZ! Čudan slučaj kod železničke stanice u Somboru

Orao belorepan naleteo je u petak na putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Subotica-Sombor – Novi Sad, a zbog zadobijenih povreda, ptica je prevežena u Prihvatilište ZOO vrta na Paliću.

Dok je pomenuti voz prispevao u stanicu u Somboru, radnik železnice, skretničar je primetio da se na prednjem delu voza nalazi ogromna ptica. I sam se, verovatno našavši u čudu, odreagovao je vrlo savesno, i odmah zaustavio voz.

VAŽNO:

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Apel NEVINOG ČOVEKA osuđenog na 20 godina robije:“Sve mi je smestila zbog ljubomore!“

ISPRAĆAJ LAZANSKOG NA VEČNI POČINAK: Sahranjen veliki čovek i novinar – prisustvovao veliki broj ljudi, među njima i Milomir Marić i predsednik Vučić (FOTO)

VUČIĆ: Napadi na srpske svetinje na KiM apsolutno su nedopustivi!

STRAVIČNI DETALJI KRIVIČNIH DELA BELIVUKOVOG KLANA: Šejić štapom za bilijar SILOVAO NAVIJAČA?!

Radnici železnice su uspeli vrlo pažljivo da skinu pticu sa voza, a zatim su pozvali Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, čiji su stručnjaci preuzeli povređenu pticu.

Orao je usled naletanja na voz zadobio teže povrede na desnom krilu, i biće zbrinut u prihvatilištu Zoološkog vrta na Paliću, gde će mu se pružiti neophodna nega i lečenje.

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDALOZNI POTEZ PRIŠTINE: Skupština odbacila Rezoluciju o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma!

POČELA BESPLATNA PODELA KUĆA: Dodeljeno prvih 14 novih domova!

VREME JE ZA NOVE MERE? Dr Kon: Za očekivati je da imamo uskoro 1000 ZARAŽENIH!

DANAS DRUGI KRUG ISPLATA POMOĆI: Evo koliko novca ko dobija!

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, zahvaljujući radnicima železnice na brzom i savesnom postupanju, kažu da ovakve situacije nisu česte, ali da se, ipak dešavaju.

Prema rečima Ilije Miljkovića iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, verovatno nije bio direktan sudar ptice i voza, i da je reč o mladom, ovogodišnjem orlu. Slična situacija se, kako kaže, dogodila prošle godine kod Bogojeva, kada je belorepan naleteo na voz.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter