Izvor: TANJUG
12.11.2022 u 15:36
0

TAJANSTVENI BENKSI UKRASIO ZGRADU U UKRAJINI: Delo na zidu ruševine u Borođanki (FOTO)

Poznati umetnik grafita Benksi predstavio je delo u ukrajinskom gradu Borođanka, koji je do aprila bio pod okupacijom Rusije i teško oštećen u borbama na početku ruske invazije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Benksi je u petak na Instagramu objavio fotografiju murala – gimnastičarke koja izvodi stoj na rukama na maloj gomili betonskih ruševina, a naslikan je na zidu zgrade pogođene tokom granatiranja. Benksi je naslikao najmanje još jedan novi grafit u Borođanki koji prikazuje čoveka koga je malo dete pobedilo u džudou, a taj grafit nije objavio na Instagramu, preneo je Rojters.



Simbolika tog dela je jasna: aluzija na biblijsku priču o Davidu i Golijatu, malo verovatni trijumf autsajdera, ukazala je britanska agencija, podsećajući da je džudo omiljeni sport ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nekoliko radoznalih posmatrača došlo je da vidi umetničko delo, od kojih su neki prešli 60 kilometara vožnje od Kijeva.

Benksi je pseudonim uličnog umetnika, političkog aktiviste i filmskog direktora koji živi u Velikoj Britaniji, a njegovo pravo ime nije otkriveno.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter