Izvor:
07.10.2017 u 15:49
0

TREBA VAM OGROMNA USLUGA? Uz pomoć ovog trika niko vam neće reći NE! (foto)

Nije svejedno u koje uho pričate svom sugovorniku. Ako želite da vam neko učini uslugu, obratite mu se na ovu stranu.

Ukoliko želite da vam neko učini uslugu, šapnite mu zahtev u desno uho. jer su istraživači na čelu s dr Lukom Tomasijem i Danijelom Marcoli sa Univerziteta Kijeti došli do ovoga zaključka nakon zanimljive studije u kojoj je učestvovalo 176 osoba.

Istraživači su prilazili osobama u noćnim klubovima i tražili im cigaretu. Studija je pokazala da su istraživači koji su pitanje postavljali osobama u desno uho na kraju večeri prikupili značajno više cigareta nego oni koji su isto tražili od pojedinaca kroz levo uho.

Ovi rezultati su u skladu s poznatom hipotezom o levoj i desnoj strani mozga. Naime, informacije koje primamo kroz desno uho procesuira leva strana mozga koja je zadužena za logičko zaključivanje i bolja je u dešifrovanju verbalnih informacija od desne strane mozga koja je osećajna i intuitivna.

Upravo zato većina ljudi stavlja mobilni telefon na desno uho kada s nekim razgovara.

Potreba vam je neka velika usluga? Zamolite osobu pričajući joj na desno uho.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter