Izvor: BSC HAPPY/NAJŽENA
27.12.2023 u 07:55
0

HRANA KAO LEK: Doktorka otkrila koje namirnice pomažu kod anksioznosti

Nemir i briga pogađaju iznenada i ne puštaju iz svojih kandži, to dobro zna svako ko se bori sa ovim problemom. Ali psiholozi kažu da postoje „obične“ stvari koje pomažu, a da se o njima retko priča.

Klinički psiholog i nutricionistkinja dr Nikol Burkens rekla je da bi ove namirnice mogle da pomognu svakome ko se bori protiv anksioznosti, isprobajte ih!

„Hrana je veliki deo našeg mentalnog zdravlja, a nažalost se o njoj ne priča dovoljno. Nedostatak magnezijuma, ali i omega-3 masnih kiselina, bitno utiče na naše raspoloženje“, rekla je ona.

ŠTA DA JEDETE KADA STE PREHLAĐENI? Od ove hrane sigurno će vam biti bolje

Dr Burkens navodi da bi svi koji imaju problem trebalo da unose više masne ribe kao što su losos i sardine, ali i semena bundeve.

„Seme bundeve bogato je magnezijumom i zaista je moćan saveznik mentalnog zdravlja. Stabilizuje simpatički nervni sistem čije preopterećenje može izazvati probleme“, rekla je ona.

„Masna riba puna omega-3 masnih kiselina pospešuje rad mozga i kod dece, i kod odraslih. Ovi nutrijenti umanjuju stres i odgovor tela na njega, donose ravnotežu i pozitivnost“, rekla je dr Burkens.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter