Izvor: Happy BSC/Glossy.rs
07.08.2023 u 13:44
0

ŠPANCI LUDE ZA OVIM KREMASTIM DESERTOM: Čokoladni čizkejk će obožavati čitava porodica, a pravi se za 30 minuta! (FOTO)

Ukoliko do sada niste čuli za neodoljivi čokoladni čizkejk koji obara s nogu već na prvi zalogaj, donosimo vam jednostavan recept koji se godinama služi u poslastičarnicama širom Španije, te smo sigurni da će biti jedan od prvih izbora kada su u pitanju proslave, iznenadni gosti, iznenađenja.

NEVEROVATNA DELOTVORNA DEJSTVA BOROVNICE: Evo šta će se desiti ako 12 nedelja pijete sok od borovice

Sastojci za koru:

150 g mlevenog keksa s maslacem

100 g maslaca

2 kašike kakaa

 Sastojci za krem:

300 g čokolade za kuvanje

500 g sira maskarpone

200 g šećera u prahu

250 ml pavlake za šlag

 

Priprema:

Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca. Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa istući valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu.. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.Ostavite u frižider da se ohladi, a potom je ukrasite u ukusu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter